A Nap belépett a Bika jegybe Harmónia, szépség, öröm

2019.04.20. 10:56 Budapest A Nap pályája során a Bika jegybe lépett.  Azért írjuk a Napot nagybetűvel, mert megszemélyesít az égitest fontos tulajdonságok  összességét, ami a Napisten sajátja. A Napisten lépett égi útja során a Bika jegybe. A természet virágzó, termékenyítő pompája az évkör legszebb időszakához tartozik. Öröm, szépség, harmónia, termékenységvarázslás időszaka ez. A húsvéti ünnep locsolása, a nyúl termékenységi szimbóluma, finom ételek- italok mind a természet fenti örömeinek az ünnepléséhez tartozik.

A Vénusz uralkodik az időszak alatt, amely a Nap Bika jegybe lépése során a Halak jegyében állt. Jól érzi magát a Vénusz ebben a jegyben, de mivel a Halak végén tartózkodik, hamar átlép a Mars-isten harcos Kos jegyébe. A Halak szeretetteli energiája vad harcosságba csap át. A Vénusz békességre termett lényege rosszul érzi magát ebben a tüzes jegyben. Hajlam lehet a veszekedésre, közlekedésbeli csattanásokra, mivel a Mars merkúri, Ikrek jegyben áll. Ha hajlamunk van a veszekedésre számoljunk el tízig, százig. Megjelenhet az „én vagyok a főnök” rivalizálás a Mars és Nap között álló gyenge kedvezőtlen kapcsolat miatt.

Fontos asztrológiai állás a Nap és Uránusz bolygó együttállása, mely forradalmakat, tiltakozásokat indított és indít még el. A változási folyamat erejét növeli a hatalom és tömeg (Plútó) és a Sors (Szaturnusz) bolygója közötti együttállás. Fokozódó küzdelem kezdődik el a világhatalomért és személyes szinten való befolyásért.

Véres és tüzes csaták egyik példája a párizsi Notre Dame égése és a templomok felgyújtása. Akár baleset volt a Mi Asszonyunk égése, akár gyújtogatás, a dolognak jelzésértéke van.

A régóta Halak jegyében – saját helyén álló – Neptunusz bolygó a feltétel nélküli elfogadás bolygója nem hivalkodik, csak jelzi az emberek pillanatnyi állapotát a magunkhoz engedés, szeretet terén.

 




A kapcsolatok és információkért felelős Ikrek jegyben van a Mars, szemben állva az elfogadás, nyitottság, lehetőségek, tágasságok bolygójával a Jupiterrel. Akkor lesz szerencsénk az elkövetkező időszakban, ha kapcsolatainkban nem feszülünk egymásnak, hanem a megértés állapotába kerülve, képesek leszünk elfogadni a másik ember szempontját is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük