Jupiter a Bakba lép – a szigorúság, a törvény időszaka

Szorosan összefügg a bölcsességgel, tudással és a hittel kapcsolatos témákkal. A legszerencsésebb bolygónak tartják. Kitartást hoz a legnehezebb helyzetekben, jóllétet biztosít és a sikerhez szükséges feltételeket. A Jupiter az optimista hozzáállás képviselője és lehetőséget ad a győzelemre. A jó aspektusú Jupiter jóindulatot eredményez, munkahelyi és házassági sikereket,  azonban a rossz aspektus nyughatatlanságot, a tehetség megkopását eredményezi. A Jupiter egy pozitív bolygó, amely elősegíti az ember nemes és előkelő oldalának megnyilvánulását, aki az igaz dolgokért küzd és ugyanakkor az e világi élvezeteket keresi. Az asztrológiában a nagy szerencse szinonimája. A Nyilast és a Halakat uralja. A görög mitológiában a főisten, Zeusz képében jelenik meg. (https://www.astro24h.hu)

 

Mivel az ember az univerzum és a természet része, rá is vonatkozik az összes természeti törvény. A bolygók az emberben is meglévő ősminőségeket szimbolizálják, amit istenségnek, különleges erőnek lehet elképzelnünk. Ahogyan a nagy Lélek, Isten, Nagy Erő mozgatja a bolygókat és a csillagokat, úgy mozognak bennünk az általuk szimbolizált erők. Ez az asztrológia lényege.

Mindenki születése pillanatában kap egy pillanatfelvételt az akkori égi állásokról, ami a megszületett ember természetét mutatja be. Ez lesz az ember gyökér, radix-képlete. Ehhez képest figyeljük a bolygó-erők, hasonlatok mozgását, amit tranzit-állásnak hívunk.

2019. 12. 02. 19 óra 21 perckor a Jupiter belép a Bak jegyébe. A Jupiter egy tüzes jellegű, kiáramló erőkkel rendelkező hasonlat, amely kiteljesedésre, növekedésre készteti az élőlényeket. A növények tipikusan tartoznak hozzá, ami a magyar nyelvben (NÖVÉNY) szépen kifejeződik az élőlény lényege. Növekedés és tágulás testben, lélekben, szellemiségben egyaránt megjelenhet. A jelenlegi földi világban a NÖVEKEDÉS, mint mindenre jó varázsszó minden más fontossági értéket és értelmet letarol. Fontos tudnunk, hogy minden növekedésnek van határa. A természet törvényeivel dacoló (fekete erő) határtalan növekedést vizionál. Ez az élet törvényét semmibe vevő daganat és rákossejt életfelfogása, amely a test halálához vezet, ha nem fordul meg a testet irányító ember szellemi iránya.

A Jupiter több, mint egy évig a Bak jegyében fog tartózkodni és mutatja az irányt az emberi gondolkodásra és cselekvésre. Ha a Jupitert megszemélyesítjük egy jóakaratú tekintélyként, egy szakállas bíróként is elképzelhetjük. Ez a bíró a következő egy év alatt koppint a kalapácsával és megálljt parancsol a meglévő eszetlenségnek, életellenes viselkedésnek.

Vége lesz az értelmetlen növekedésnek! A gazdasági szakemberek szörnyülködni fognak, világvégét jósolgatnak majd, ami érdeklődés hiányában most is elmarad, viszont lesz változás.

2019. 12. 15.-én a Jupiter egy megvalósulást segítő csillagállásban (trigon) lesz a korábban már említett Uránusz bolygóval, amely a földies, harmóniát szerető Bika jegyben áll. A Bika a földi élet, a termékenység, az életöröm, a pénz csillagjegye.  Az Uránusz a hirtelen változás, a forradalmi átalakulás szimbóluma.

 

Bolygószintű szellemi változás fog elindulni az elkövetkező egy évben,

 

melyhez lendületet a Bakban álló Plútó (gyökeres változás) és a szintén Bakban álló Szaturnusz (határ, törvény) mutat és teremt lehetőséget. A tudatalatti változás már elkezdődött a Plútó Bakba lépésekor, folytatódott a Szaturnusz belépésekor,  de a Bakba lépő Jupiterrel megjelenik a hármasság, vagyis a harmadik bolygó is az élet törvényének tiszteletét KÖVETELI.

 




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük