Ki irányítja a világot – dr. Drábik János videó

A tömegtájékoztatási eszközök, a médiumok hatalma nagy hatalom, de hatalmuk függő, másodlagos hatalom, mivel annak a szolgálatában állnak, aki finanszírozza tevékenységüket.

Ma két független, elsődleges hatalom létezik Magyarországon: az egyik a szervezett közhatalom – az egyre szegényebb, egyre kevesebb hatáskörrel rendelkező állam -, amelynek anyagi forrása az adó, a másik az egyre erősödő szervezett magánhatalom, amelynek az anyagi forrása a magán-ellenőrzés alá vett pénzrendszer, a hitelnyújtás és kamatszedés magánmonopóliuma. Az önálló civil társadalom, mint független harmadik tényező azért nem tud megerősödni, és hatékonnyá válni, mert nincs saját anyagi bázisa, csak igen korlátozottan tudja finanszírozni saját tevékenységét. Ha a közhatalom tartja el a civil szervezetet, akkor attól válik függővé, ha a szervezett magánhatalom pénzeli, akkor annak lesz előbb-utóbb a kiszolgálója. Ezért félrevezető minden olyan állítás, hogy úgymond “ki a pártokkal a közszolgálati tömegtájékoztatás irányításából, mivel a civil szervezetek képviselői tárgyilagosabban és hatékonyabban látnák el a kurátori feladatokat”. (Drábik János blog)




 

2 thoughts on “Ki irányítja a világot – dr. Drábik János videó

  • 2022-07-01 at 06:52
    Permalink

    Kedves barátaim!

    Drábik János úrnak ajánlanam az amerikai Gallagher írásait.
    Azonban sajnos email címét nem találtam meg fent a neten.

    Ezért ide másolom be őket. Ha lehet, akkor kérem, hogy adják át neki!
    Bár kötve hiszem, hogy újdonságként hatnának rá……

    Tisztelettel:

    ‘On thin ice’
    Kaposvárról

    Reply
    • 2022-07-04 at 14:17
      Permalink

      Kedves Péter!

      Drábik úr elérhető a fb-on, tud üzenetet küldeni neki, ezért, -és azért is, mert a hivatkozott linkek hossza és szakmai mélysége miatt nem igazán fér e honlap kereteibe, továbbá Drábik úrral mi sem állunk kapcsolatban,- arra kérem, hogy inkább legyen kedves neki küldje tovább ezeket az anyagokat. Egyébként mi is köszönjük, érdekes, tanulságos olvasmány. Drábik úr facebook elérhetősége: https://www.facebook.com/drabikjanos

      Üdvözlettel: Neszvedáné Lovász Katalin és Neszveda Péter

      Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük