A Nap a Mérleg jegybe lép

2024. 09. 22-én, 14 óra 44 perckor a Nap a Mérleg jegybe lép.

Ez az az időpont, mikor a nappalok ideje azonos az éjszaka idejével, ezért az asztrológiában az egyensúly, kiegyenlítettség hasonlata a Mérleg jegy. Uralkodója a szépség és harmónia jelölője, a Vénusz. A Mérleg Nappal, Holddal, Vénusszal, Aszcendenssel rendelkező emberek életében kiemelkedően fontos az egyensúly. A Nap Mérleg jegyébe való belépésének a pillanatában A Bak jegy van a keleti égbolton felkelőben, ami az időpont Aszcendense.

A Bak jegy tulajdonságai az alapok az elkövetkező egy hónap ideje alatt. Ez a céltudatosság, összpontosítás, határok, keretek betartása. A Bak jegy uralkodó bolygója, a Szaturnusz jelenleg a Halak jegyben áll, melynek tulajdonságai ellentétesek a Szaturnusz jelentésével, mert a Halak a végtelen tengerek, óceánok szétterülő, mindent elfoglaló és befogadó Neptunusz uralma alatt áll. Ő nem szűkülni szeretne, hanem terjedni és tágulni a másik uralkodója, a Jupiter szerint is.

Tehát, cél: a jelenlegi partnélküli tágulás vágya helyett, feladatanikra kell fókuszálnunk, ami a Mérleg jegynek megfelelő Egyensúlyi állapot elérése. 

Segítő és gátló tényezők: A Levegős bolygóhasonlatok: Nap, Jupiter, Hold a kapcsolatok építését segíti, szellemi módon, ami a diplomatikus munkájával csökkentheti a feszült helyzeteket, ha figyelünk a jelekre és megoldásokat keresünk. A hatalmi játszmák előkerülhetnek, mint zsarolások, „szegény-én „, emberek közötti széthúzások elősegítése praktikákkal. (Nap-Plútó kvadrát)

Az otthon és haza jegyében (Rák) álló Mars kedvező állásban van a Halak Szaturnusszal, ami lakóhelyünk védelmében is megnyilvánulhat. Ilyen az árvízi és határ védekezés. Sok racionális döntés szükséges az ilyen védekezéshez, amit a miniszterelnökünk jól megfogalmazott a lankadt figyelem elleni tudatos mozgósítás felszólításával. Ez a Merkúr és a Neptunusz közötti szembenállás jó meghatározása volt. A kapkodó, káoszos helyzet ellen életünk más területén is kell védekeznünk az elkövetkező egy hónap alatt.

Cél: az Egyensúly, Harmónia megteremtése életünk minden részében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük