A Nap a Mérleg jegyébe lép – egyensúly és harmónia

A Nap 2019. 09. 23-án, 9 óra 51 perckor lép a Mérleg jegyébe Budapestről nézve.

Egy hónapig az egyensúly, a harmónia, a kiegyenlítés lesz a legfontosabb dolog az életünkben. Ha túl sokat dolgozunk, ideje lesz a hosszú pihenésnek is. Ha a racionális gondolkodás volt az életünk eleme, ideje az érzelmeknek is utat engednünk. Ha a monoton életünk volt idáig, ideje a változatosságot becsempézni a mindennapjainkba. Így lehetünk egészségesek!  Az egészség alapja a belső és külső harmónia, minden dolog megszüli az ellentétét, amit el kell fogadnunk és élni kell vele. A túlzott kényelmesség a „civilizáltnak” mondott világ legbetegítőbb vágya. Sok ember túlhajszolt életmódot követ azért, hogy majd a jövőben lógathassa a lábát. Ez legtöbbször sosem jön el, ezért a vágy kielégítetlen marad, az ember kiégetté, lelki beteggé válik. A hétköznapokba kell belecsempészünk minden jót, minden kihívást, apró, elérhető vágyak kielégítésével.

Az őszi napéjegyenlőség pillanatában a nyárból megyünk az igazi őszbe, amely a téli napfordulóig tart.

Mérleg jegyű ember

A Mérleg levegős jegy, és mint a többi levegős jegynek (Ikrek, Vízöntő) neki is szüksége van szabadságra, a találkozások örömére, az információra, a dolgok értelmezésére. Ami a mérlegelést illeti, egész nap mást sem tesz. Jó hírnévnek örvend a csábítás terén, pontosan tudja, kit milyen mondattal, gesztussal varázsolhat el. Akinek a Napja a Mérlegben áll alapvetően derűs, barátságos, lehet filozófus, politikus, történész, művész vagy életművész is. Ez mind jó állású Vénusz esetében igaz. A Vénusz jó esetben a dolgok békés megoldását részesíti előnyben, mert dolga: az élet éles helyzeteinek legömbölyítése, elsimítása. Ha a Vénusz kedvezőtlen helyzetben áll az ember születési képletében, akkor a konfliktusok megoldása helyett, konfliktuskerülővé válik, menekül minden életbeli nehéz feladat elől, ezért sikertelen életunt emberré válhat.

A Nap Mérleg jegyébe való belépésének pillanatában a keleti égbolton a Szűz jegy volt látható, ezért az értelmet, célszerűséget is érdemes továbbvinnünk az életünkben. Az ábrán a Nap útja és rendje látható, ezért rakjunk rendet az életünk minden területén!

Ideje van a szélsőséges gondolatok, érzelmek megfigyelésének és megszelídítésének.

Ez a folyamat nem megy könnyen, mert a jelenlegi égi Vénusz erős gátlást kap a Szaturnusztól, ami belső, lelki, érzelmi gátlást jelent. Azt érezzük, hogy mindenki minket piszkál, gátol, akadékoskodik, ettől feszültté válunk. Ha a belső fegyelmet, harmónia iránti vágyat tűzzük ki célul, akkor a gondolatainkat automatikusan a harmónia irányába tereljük. Segítségünkre lehet a Mars (akarat) és a Plútó (hatalom) között lévő harmonikus állás. Akarattal képesek leszünk magunk fölött hatalmat gyakorolni. Ezzel személyes életünket a saját kezünkbe vehetjük. Már hosszú ideje nem látjuk megfelelően az életben való lehetőségeinket, amit a Jupiter és a Neptunusz közötti gátlás fejez ki az asztrológiában.

„Amilyen a makrokozmosz, olyan a mikrokozmosz”. „Amint fenn, úgy lenn, ahogy kinn, úgy benn.” – ősi igazságok.

makrokozmosz: (gör.) Világegyetem, világmindenség, csillagvilág.

mikrokozmosz: (gör.) A világmindenség, vagyis a makrokozmosz kicsinyített mása, az ember világa; az emberi test mint a világegyetem tükörképe.

 

A bolygók csak jelzik az idő minőségét, összetételét, jelentését! Nem kényszerítenek a bolygók, csak jelzik mi van a levegőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük