PF Biokert Elkötelezett tagokat keresünk a most alakuló Pálferis közösségi gazdaságba

2017 tavaszán közösségi gazdaságot indítunk Pátyon, mindössze fél órára Budapesttől. Célunk nemcsak az, hogy általunk termelt vegyszermentes zöldségeket fogyaszthassunk, hanem a természetben, közösségben végezett fizikai munkán keresztül testileg és lelkileg is feltöltődhessünk távol a város zajától. Nem felparcellázott saját kertecskékről van szó, mint a városi közösségi kertekben és nem is egy gazda anyagi támogatásáról a terményért cserébe, mint a közösség által támogatott mezőgazdaság modelljében. Közösségként, a közös kertünket fogjuk önállóan, munkamegosztás szerint művelni, de persze kapunk szakértő segítséget is. Munkánk során a permakultúra és az ökológiai gazdálkodás irányelveit tekintjük mérvadónak. Stabil, hosszú távon működő közösséget teremtünk, ezért csatlakozni csak egy teljes évre lehet – később becsatlakozni egy tag ajánlásával lehet majd.
Amit kínálunk:
• munkaarányos részesedést a megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből
• közösséget
• a kerthez kötődő közösségi programokat: lekvárfőzést, savanyítást, nyári kertbensátrazást
• online elérhető tudástárat
• Testi-lelki felfrissülést, aktív időtöltést a természetben, a jól végzett munka örömét.
Amit kérünk:
• elhivatottság, komoly, átgondolt szándék az egész éves részvételre
• éves tagdíj, ami a csatlakozók számától függően 5000 és 10 000 forint között lesz: ebből veszünk eszközöket, magokat, palántákat
• a közösségi szellem építése
Ha a szándékaid komolyak, akkor is várjuk jelentkezésedet, ha egyes munkákat fizikailag nem tudsz elvégezni, vagy ha anyagi gondot jelent az éves tagdíj befizetése – utóbbi esetben a Pálferi Alapítványa támogathatja a részvételedet.

Ha érdeklődsz, töltsd ki az alábbi kérdőívet február 27-ig. A kérdőív kitöltése még nem jelent elköteleződést: a közös munka az ezt követő alakuló üléssel kezdődik majd meg.

Bővebb információért írj a biokert@palferi.hu email címre!
Várjuk a jelentkezésedet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük