Matolcsy szerint valakik bankpánikot akartak kelteni, az MSZP választ vár (ATV)

„Valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára” – jelentette ki többek között Matolcsy György a parlamentben. Az MSZP tájékoztatást vár a „súlyos kijelentések” hátteréről.

„egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el”.

„egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, fel akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt” – közölte.

Matolcsy György ezt úgy magyarázta, hogy az MNB megtalálta volna a brókercégeket, mert már ott voltak a cégeknél, de nem mindegy, mikor. Nem mindegy, hogy január-márciusban találták meg vagy májusban – mondta.

A jegybankelnök a szerdai plenáris ülésen az MNB 2015. évről szóló üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában szólalt fel. A brókerbotrányok kapcsán kijelentette, hogy ezek miatt az ügyek miatt „árnyék vetült 2015-re.” Mint ismeretes, ebben az évben dőlt be a Buda-Cash, a Hungária, majd a Quaestor, miután „a jegybank új vizsgálati módszerével megtalálta a 10-15 éve felhalmozott trükköket, amelyek révén sok százmilliárdot vettek el az emberektől” – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük