Kristályvölgy több község összefogása egy cél érdekében

A Kristályvölgy Faluközösség néven 2016. november 1-én jött létre. Ekkor kötöttek együttműködési keretszerződést a nyolc település és az őket támogató szervezetek. A keretszerződés  2030 december 31.-ig szól.

A Kristályvölgy településcsoport Veszprém megyében, a devecseri kistérség nyugati oldalán található. A devecseri kistérség Magyarország egyik halmozottan hátrányos kistérsége.

Az együttműködés vezető szervezetek a Calm-B Szociális Szövetkezet, Vid és Stratégiakutató Intézet Nonprofit Kft. Budapest.

Az együttműködésben résztvevő szervezetek: a Készenlét Zrt Pápa, Táncsics Mezőgazdasági Zrt., Nagyalásony, Dabrony Község Önkormányzata, Nagyalásony Község Önkormányzata, Somlószőlős Község Önkormányzata, Nagypirit Község Önkormányzata, Noszlop Község Önkormányzata, Somlóvásárhely Község Önkormányzata, Borszörcsök Község Önkormányzata, Vid Község Önkormányzata, s az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, Kicsősz.

A projekthez nem szerződő, de erkölcsi és szakmai tanácsadóként csatlakozik az Ajkai Rendőrkapitányság vezetősége és személyi állománya.

A szerződéshez 2017. január 1-je után csatlakozhatnak további falvak, a településeken működő oktatási intézmények, könyvtárak, civil szervezetek, gazdasági szereplők.

A program átfogó és sokrétű lokális fejlesztést tűz ki célul. Ami önmagában azért is meglepő és felemelő, mert egy halmozottan hátrányos kistéreségben szeretnének új életminőséget teremteni. Egyaránt a polgároknak, a családoknak, s a települési közösségeknek.

Az új programnak az a magja, hogy a 2016. november 1. és 2030. december 31. közötti időszakban a KRISTÁLYVÖLGY TELEPÜLÉSCSOPORT SZERETETFALU PROGRAMJÁT közösen dolgozzák ki és valósítják meg. Méghozzá többek között a szeretetcsaládok és szeretetközösségek, az újjászülető helyi társadalmak, a közösségi gazdaság és gazdálkodás, a boldogság turizmus, az ökofalvak és például az önellátás elvei, hagyományai és már létrejött mintái alapján.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FlJUKHkGpTU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük