Kezdet – 2017. március 1. 22 óra Budapest

A Mai napon két érdekes dolgot vehetünk észre asztrológiai szempontból. A harcias Kos jegyében három bolygó-szimbólum találkozik egymással együttállásban: a Mars, a Hold, és az Uránusz transzcendens bolygó.

A Mars az ütés-vágás, önérdek érvényesítés szimbóluma.

A Hold a befogadó nőiség, főleg érzelmi szempontból, amely a mágia jelölője is.

Az Uránusz a váratlan szellemi energia érkezése, mint az „aha” érzés, egy problémára való válasz megérkezése, a megvilágosodás jelölője.

Ezek az energia-szimbólumok teremtő feszültségben állnak a növekedés, kiteljesedés hasonlatával a Jupiterrel, az ellenkező oldalon álló Mérleg jegyben.

A tüzes, érzelmi és szellemi erők felduzzadtak és kitörésre várnak. Az egyensúly megteremtése a folyamat célja. Ehhez kapcsolódik az a plútói energia, melynek a gyökere a hatalommal rendelkezők elnyomása a gyengébbek irányába.

Ez lázadásokhoz, tüzes jelenségekhez (vulkánkitörés, természeti és mesterséges tüzek) vezethetnek.

A Hold szimbóluma a népet is jelenti, a Nap a vezetőket, elöljárókat. A Hold által jelzett érzelmi viharok a természetben áradásokat, népek esetén indulatokat gerjeszthet a vezetőik ellen. A Nap erőtlen és gyenge, zavart, és nem kommunikál a néppel.

A meglévő teremtő feszültség célja: a rend megteremtése. A fegyelem és céltudatosság jelölője a Szaturnusz, jótékonyan segíti azt a folyamatot, melyben az ember általi teremtés lehetősége megnyílhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük