Asztrológia a kertben – hamarosan csillagászati ősz

2020. 09.17-én Újhold volt a Szűz jegyében, ami a télire való begyűjtés hasonlata. Ekkor érdemes szelektálni, elemezni az idei terméseredményeket, jó vagy kevésbé jó módszereket, fajtákat magokat. Az év zöldség és gyümölcseinek a döntő része a kamrákban van. A korán vetett céklából készült finom saláta és  a paradicsom is eltette magát télire. A kései szilva, Elena még érik. Ez a legjobb szilvafajta, mert öntermékeny, nem szükséges hozzá külön porzó fa, a késői fagyok nem károsítják, sűrű állományú, édes, ezért aszalni is jó.

2020.09.17-e estétől a Hold a Mérleg jegybe érkezik. A Mérleg Hold ideje a harmóniát szerető időszaka a hónapnak. A jövőévi  harmonikus kertkialakítás szellemi idején figyeljünk a kertünk benapozására. A legtöbb növény a napos területet szereti. A gyökérzöldségek, levélzöldségek (saláta, spenót, sóska, káposztafélék stb.) bírják a félárnyékot. Az egésznapos tűző napot viszont kevés növény bírja. Az egyre melegedő klímánkban gyakran a paprikát és a paradicsomot is szükséges időnként árnyékolni, mert ” megég” a termés.  Szeptember 17-18-19-én teremtsük meg a harmóniát  a kertünkben!

Szeptember 19-e estétől 21-éig a Hold a tüzes-vizes Skorpió jegybe lép, ami a csípős és aromás növényekkel való foglalkozást jelenti. Kakukkfű, orvosi zsálya, levendula stb fák alá ültetésével tartósan sok kártevőt űzhetünk el.

A paradicsom közé ültetett zellerpalánták elűzik a poloskát! Gondoljunk erre jövőre, mikor együtt neveljük fel, ültessük el őket májusban! Ha gumót is szeretnénk nevelni, akkor a zeller külső leveleit folyamatosan szedjük le, a tövéből kisarjadó több hajtást vágjuk le!

A Hold 21-én este átlép a Nyilas jegybe, ami tüzes jegy és szereti a tágasságot, távolságot, nyitottságot. Egy alkalmas időben kiránduljunk a zöldbe, szedjük magunkba a növények illatos energiáit, a vízpartok, csúcsok kellemes látványát!

Szeptember 22-én átlépünk az igazi őszbe. A Nap  asztrológiai Mérleg jegybe lépése 22-én 14 óra 40 perckor lesz, a csillagászati 15 óra 30 perckor.

Szeptember 24-én a Bak jegybe lép a Hold. Ez száraz és hideg föld jegy, a gyökérzöldségek felszedésére alkalmas a 25-e és a 26-a is. A Hold, ami a lélek, az érzelmek szimbóluma nem érzi jól magát ebben a jegyben.

Ebben a jegyben áll jelenleg a Nagy Hármas együttállás (Jupiter,Plútó Szaturnusz) , ami a világméretű jelenség fajtáját, módját is jelzi. Az ún. derékszögű gátlást mutató fényszögsorozat megnehezített az életünket fejezi ki. A békeóhaj szembenáll a háború akaratával. Tömegekben főleg belső lázadás indul el.

MOTTÓ: IGAZSÁG IDEJE, ÖNMAGUNK FELETTI HATALOM, FIGYELNI, DE NEM AGGODALMASKODNI

Szeptember 24-26-ig elsősorban a belső világunkkal foglalkozzunk! A kert jól el lesz foglalkozás nélkül is.

Szeptember 26-27-28-án a Hold eltávolodik a fenti nehéz állásoktól és a Vízöntő újítást szerető jegyébe lép. Ez kapcsolatépítő és szellemi, ezért segítsünk egymásnak ötleteket adni a kerttel kapcsolatban is. Kinek milyen tapasztalata van egy- egy növényfajtával kapcsolatban. Egy hónap múlva jön a szabadgyökerű faültetés ideje. Ültessünk minél több gyümölcsfát! Ezzel növeljük a környezetünk élhetőségét a fák szépségével, a magunk termelte gyümölcsnél NINCS FINOMABB. Részesítsük előnybe a rezisztens fákat! Pl: Elena szilva, Feketics meggy.

Szeptember 29-én a Hold az érzelmi vizes Halak jegybe lép, október 1-ig tartózkodik benne. Nagyon jól érzi itt magát is, mert az érzelmek szinte áramolnak ilyenkor. Ha valahol nem esik eleget, locsoljunk! Gondolkozzunk el a csepegtető öntözés megvalósításáról! Gravitációs módon, egy nagyobb edénybe öntve az esővizet is megalkothatjuk. A vezetékes víz kemény, ezért a csepegtető rések könnyen eldugulhatnak.

Október 1-én már a Kos jegybe lép, ahol 2-án már szembenáll a Nappal és Telihold lesz a Kos jegyben !!! Hatalmas érzelmi energia sok ember életét megzavarhatja. A Mars bolygóval együttállva a békétlenség szinte kódolva van (október 3).

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük