A Nap a Nyilasba lép

 

2021. 11. 22.-én 3 óra 34 perckor a Nap a Nyilas jegybe lép, Budapestről szemlélve.

A Nyilas jegy tulajdonsága: tágulás, távolra figyelem és nézés.

Tüzes jegy, de szellemi értelemben. A felsőbb tanulmányok, magasabb nézőpontból való látás tartozik hozzá. A felfedezők jegye is a Nyilas, akik új földrészeket, távoli csillaggalaxisokat fedeznek fel. A tűz lelkes hője távolságok megtételére is ösztönzi az embert. Hamar fellelkesülhet, de labilis, változó jegy okából hamar elveszítheti az érdeklődését, ha nincs a kitartásához elég érzelmi motivációja. Ezt a figyelem és koncentrációt jelző Szaturnusz bolygó jó megélése segíti.

A Nap Nyilas jegybe való belépésének pillanatában a Mérleg jegy van felkelőben, ami a hónap alapvető, általános szimbóluma. Ez az egyensúly keresése, harmonikus állapot elérése. Ha kibillenünk a belső egyensúlyi állapotunkból, ami ebben a hónapban gyakran megtörténhet, jöhetnek segítő emberek, akik harmonizálnak minket. Fontos, hogy mi magunk is igyekezzünk megnyugodni, lecsendesedni, elmenni egy nyugodt, békés természetbeli helyre, ahol a mi kis kibillenésünk jelentéktelenné válik a természet rendjében.

A természetben mindig Rend van.

A hónap során több feszült állás lesz, amit az erős, Skorpióban álló, harcias Mars és szintén stabil jegyben álló Bika Uránusz között feszülő szembenállás is jelez. Ez az ellentét látható, mert szemben állnak egymással.

A földi életben FORRADALMI VÁLTOZÁS SZÜKSÉGES, ami miatt ellenállások, harcias tiltakozások várhatóak, a fennálló hatalmi rend ellen.

Vannak nem látható, de meglévő töréspontok, feszültségek. A Jupiter a lázadó, változást sürgető, új Rendet kívánó Vízöntő jegyben áll. Ez alapból hozza a változást akaró indulatokat, ami az Igazságosság jelszavába foglalható össze. Ez a Jupiter kvadrátban, gátoltan áll a Merkúr bolygóval. Ez mozgás és szólásszabadságot gátló intézkedéseket mutathat. Az oktalan vezetők meg is teszik, aminek tömeges felháborodás lehet a következménye.

A Mars és a Vénusz között lévő harmonikus kapcsolat segítheti a nyugalmat egy rövid időre, míg az idei év legnehezebb fényszöge (Szaturnusz- Uránusz kvadrát) nem lesz egyre jobban pontos.

Ez az állás december 24-én lesz teljes, ami miatt csak nyugalmat segítő tudatos lépésekkel lehet az idei karácsony kellemes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük