Telihold a szeretet jegyében

2017. 11. 04-én 6 óra 23 perckor a Skorpió Nap pontosan szemben áll a Bika Holddal. Ilyenkor teliholdat látunk az égen. A holnap reggeli telihold jellegzetessége, hogy ez a szembenállást  – mikor a férfias Nap ellentétbe kerül a nőies Holddal – feloldja a Neptunusznak hívott bolygóhasonlat.

Neptunusz

Neptunusz felfedezésének ideje 1846. Nap körüli keringési ideje 164 év 280 nap.

Negatív passzív, vizes, nőies, változékony, nehezen érzékelhető, szétáradó.

Neptunusz jelképe az egyetemes szépség és az egyetemes szeretet. A Vénusz magasabb oktávjának is nevezik. A horoszkópban Ő jelképezi a korlátok feloldódását és a megváltozott tudatállapotokat. Helyzete jelzi, hogyan és mely közegben képes az egyén leginkább kitágítani a tudatát. Hozzá rendelhető a káosz és annak megszelídítése, a szublimáció, a tudattalanban dolgozó ős ösztönök, érzelmek átszellemülése; történjen az műalkotások formájában, legyen az egy impulzus tárgyának az elvont formája. Ezáltal átvezeti a valóságot egy átszellemült tükörképbe, az ideába, az irreális, irracionális felé. A valóság elől való menekülés minden fajtája: kábító és érzéstelenítőszerek, víziók, hallucinációk, illúziók, utópia, csalódás, álom. Minden érthetetlen, megfoghatatlan, zavart, zavaró jelenség, eltűnés a Neptunuszhoz tartozik.

Fennhatósága alá tartozik az asztráltest, és annak zavarai, a különlegesen érzékeny érzékelések, mint a távolbalátó, érző képesség, médikus állapotok. A mérgezések, és az ideggyengeségből adódó betegségek is a hozzá sorolhatók.

A Halak jegy az, ahol esszenciális tulajdonságai legtisztábban tudnak megnyilvánulni. A Neptunusz a Halak jegyében áll egy ideje.

2017. 11. 4.-én telihold idején a Neptunusz feszültségeket feloldó helyzetben áll a Nappal és a Holddal.  Ilyenkor kozmikus segítséget kaphatunk a partner és párkapcsolatunkban lévő feszültségek feloldására.

A meditációban gyakorlottak, a személyiségük férfi és női oldala közötti feszültségek oldásához kapnak kozmikus segítséget. A Neptunusz  a Halak jegyében az elfogadás és szeretet általi oldást jelképezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük