A Nap az Oroszlán jegybe lép

2023.07. 23-án, 3 óra 51 perckor a Nap az Oroszlán jegybe lép. Ilyenkor a Nap uralomban van, nagy kánikula ideje érkezett el.

„A szó latin eredetű, a Nagy Kutya (Canis Maioris) csillagkép (és az egész égbolt) legfényesebb csillaga, a Szíriusz latin nevéből (Canicula, azaz „kiskutya”) származik, mivel a mediterráneumban a nyár beköszönte a Szíriusz felkeltével esik egybe.” (Wikipédia)

A belépés pillanatában a keleti égbolton a Rák csillagjegy van felkelőben, ami az elkövetkező egy hónap alapja. 

Köztudomású, hogy a Rák jegy a Hold uralma alatt állva a család, nemzet, törzs fontosságát, kiemelt szerepét tartja a legfontosabbnak. Vérségi alapú közösségi jegy.

A Hold Szűz jegyben áll, ezért a közösségi szolgálat erősítése a legfontosabb feladatunk az egy hónap alatt. Ez a szomszéd idős emberre, kisgyermekre, beteg emberre való figyelem, és szükség szerinti segítése is feladatunk lehet.

Az új világ (Vízöntő) életmódváltozását az önközpontúságból való kiemelkedés jellemzi. A közösségi szemlélet, összefogás, közös cselekvés egy új világ létrehozásának érdekében a Vízöntő jegy sajátja. Egyéni felelősség, közös cselekvés.

A Nap Oroszlán jegyben való tartózkodása a fentiek tudatos felvállalását hozhatja el az elkövetkező egy hónap alatt. A VÁLTOZÁS MINDENKÉPPEN JÖN! VAGY CSATLAKOZUNK HOZZÁ VAGY LEMARADUNK RÓLA.

Vannak segítő és vannak kihívást jelentő asztrológiai állások. Egyénileg érdemes az értelem és az elme részünket, a megérzéseink és érzelmeink részünkkel összhangba hozni.

„Mert a szív és az ész együtt mindenre kész. Mindig előre nézz, légy merész, célhoz érsz!” (Cigánybáró operett)

A Nap és a Hold, a Nap és a Neptunusz közötti segítő állás, a Mars és a Szaturnusz közötti ellentét, a hirtelen változás az élet folyamatában (Merkúr 90 fok Uránusz) mind a javunkat szolgálja.

NYITOTTÁ KELL VÁLNI AZ ÚJ DOLGOKRA

A mély, gyökeres változás mindenképpen eljön! Magunkat érdemes nyitottá tenni, felkészülni rá új rugalmas gondolkodásunk kialakításával, sokféle megoldási stratégiával, új képességekkel.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük