Nyilas ideje

November 22.-én, hajnali 3 óra 52 perckor lép a Napot az évszakváltó, tüzes Nyilas jegyén látjuk áthaladni, megyünk az őszből a télbe, változó jegy. Tombolnak a késő őszi szélviharok, a mezők durván barázdáltak, a téli fagyokra előkészítve őket. Az erdőben a vadállatok mindenfelé élelmet keresnek, tüzes lelkesedéssel utoljára töltik fel tartalékaikat még a hideg előtt. Behúzódó, csodaváró légkör uralkodik mindenhol, készülünk a szeretet ünnepére, mert a hideg kegyetlenségét, csakis ennek segítségével élhetjük túl. A Jupiter uralkodik.

A Jupiter meleg, száraz tartalmához egy kevés nedves minőség is társul, ami alkalmazkodó képességet, kedves, jóindulatú, joviális tulajdonságot kölcsönöz a Nyilas ideje alatt született embernek.

A harmonikus Nyilas-szülött jóindulatú, megértő, segítőkész, becsületes, igazságszerető, nagylelkű és törvénytisztelő. Mindig derűlátó, de mégsem szakad el a valóságtól. A Jupiter alapvető értelméből adódóan magasabb szellemi érdeklődésű, távlati szemléletű, bölcselkedő hajlamú. Az élet értelmét és célját keresi, nemes eszmék lelkesítik, és másokat is lelkesít. Szerencsés természetű, mert könnyen tud alkalmazkodni, ami az egyetemes törvényekhez való jó kapcsolatából adódik. Ösztönösen érzi, mi a jó, és erkölcsös. Szereti a szabad mozgást, az utazásokat. Egészséges, sportos alkat, és hosszú életű lehet.

A diszharmonikus állapotban alapproblémája lehet a változó jegyből fakadó belső bizonytalanság, ami abban nyilvánul meg, hogy mindenért azonnal lelkesedik, és sokszor meggondolatlanul belekezd olyan dolgokba, amit sosem fejez be. Mivel nem magányos alkat, ezért legtöbbször másokat is rávesz hatalmas lelkesedésével a bizonytalan kimenetelű dolgok elkezdésére, amiből egyszerűen csak kisétál, ha annak rossz vége lesz. Szalmaláng természetű. Felelőtlenül ígérget, amit vagy önhibáján kívül nem tesz meg, vagy egyszerűen csak elfelejti. Szeret kóborolni, csavarogni, nagyokat mondani. Szereti a túlzásokat, így a jó ételek élvezetét is túlzásba viheti, ezért elhízásra is hajlamos lehet. Főleg csípőtáji mozgásszervi problémákra, máj működési zavaraira hajlamos.

A Nyilas feladata a belső kitartás, meggondoltság megtanulása utáni lelkesítés, ami valóban a vállalkozás sikeréhez viheti a társaságot. Feladata még a messzire való távolba tekintés, belátó képességének a növelése, ami fizikai szinten és szellemi értelemben is nagy utazásokhoz vezethetik.

Lényegi jelentése: a szellemi távlatok kitágítója, az útkereső, a szétterjedő. Őszi évszakváltó változó, labilis, tüzes, pozitív, kifelé ható, érzelmeket, indulatokat kifejező, ösztönös. A Nyilas testrészei: a csípő, combok, a máj.

 

A téli jegyek a túlélés biztosítására, összehúzódásra, befelé fordulásra ösztönöznek minket.

 

2017-ben a Nap Nyilas jegybe lépésének pillanatában a bolygó-hasonlatok többsége az első negyedben találhatóak. Ez azt jelenti, hogy az embereknek és közösségeknek ez alatt az egy hónap alatt elsősorban a saját életével, anyagi ügyeivel, közeli kapcsolataival kell foglalkozniuk.  Akkor teszünk jót magunknak, családunknak, nemzetünknek, ha magunkra figyelünk, rendbe hozzuk az ügyeinket, érzelmeinket, egymással való kapcsolatunkat. Ebben kozmikus segítséget kapunk a Merkúr és Uránusz bolygó egymással való kedvező állásával. December 20.-ig lehetőségeink nyitottak, viszonylag szabadon választhatunk a különféle lehetőségek között, bár a Mars és a Plútó között feszülő gátlás miatt akarat-gyengének, motiválatlannak érezhetjük magunkat.

December 20.-án hajnali 3 óra 11 perckor a sorsjelölő, határokat, életterületeket,  feladatköröket, gátakat jelentő Szaturnusz bolygó belép a számára teljes szabadságot adó Bak jegybe, ahol közel három évig fog tartózkodni.

Mivel a Szaturnusz uralomban van a Bak jegyében, ezért a határok, életterületek, feladatkörök, felelősségvállalás komolysága kiemelt jelentőségű lesz.

Szinte kötelező lesz a fenti szaturnuszi értékek elfogadása, mert a Sors bolygója kényszerítheti az embert annak elfogadására.

Lassan véget ér az ország határok szabad átjárhatósága, a mindenemű végtelen terjeszkedés véget ér. A felgyülemlett feszültségek robbanáspontra hevülhetnek, de a józan ész felülírja majd az érzelmeket. A többi részletet majd decemberben írom le.

A közelgő Advent időszakára kívánok bölcsességgel teli szellemi munkálkodást önmagunk és családunk számára! A jótékony értékrend-változás segíti a felkészülést az elkövetkező nehezebb évekre.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük