Skorpió ideje

2017. 10. 23.-kor, 7 óra 13 perkor a Nap belép a Skorpió jegyébe.

Az idei Skorpió időszakra jellemző az is, hogy október 10.-étől a Jupiter bolygó is a Skorpió jegyében tartózkodik. A Jupiter Naprendszerünk legnagyobb bolygója. Nap körüli keringési ideje 11 év, 315 nap. Körülbelül egy évig tartózkodik egy jegyben. Pozitív, tüzes, férfias, mozgékony szétáradó erejű, a nagy távlatok, nagy lehetőségek bolygója. A régiek “nagy szerencse bolygójának, a legnagyobb jótevőnek” nevezték el.

Olyan harmonikus természetet ad, mint jóakarat, nagyvonalúság, becsületesség, emberszeretet. Természetesen csak a bolygó jó kozmikus helyzetében jelenik ez meg. A jupiteri embereket joviálisnak is nevezik, patriarchális tekintéllyel rendelkeznek, amit olyan nemességként jellemezhetnénk, mint lelki becsvágy, lojalitás, hűség, törvénytisztelet. Jupiterhez társítható a vagyon, pompa, bőség, siker, hírnév, egészség, hosszú élet ideális bölcsességgel. Belelátás a világrendbe is hozzá sorolható, ami a valódi bölcsességből adódik. Hivatások közül ide tartoznak a tudósok, bölcsek, bírák, egyházi méltóságok, nagykereskedelem pénzemberei, törvény képviselői.

Ember részei, szervei közül a comb, lábfej, máj, zsírszövet, hasnyálmirigy tartozik hozzá.

Betegségek közül, a túltáplálkozás, és abból eredő anyagcserezavarok, daganatok rendelhetők a Jupiterhez.

A harmonikus növekedés általában véve tartozik ehhez a bolygóhoz, ezért a növények által kifejezett vegetatív élet szimbóluma is a Jupiter.

A Skorpió jegy lényegi jelentése: az anyagvilág lebontója, átalakítója, az érzékfeletti világ megszilárdítója, lelki biztonság megteremtője.

Az egyéni életben lehetőség van az a gyökeres változásra. Ha valaki elhatározza, hogy radikálisan (gyökeresen) megváltoztatja életében azokat a dolgokat, mely életét megnehezíti, akkor a következő egy évben kozmikus segítséget is kap a változtatásra. Sajnos, nincs lehetőség arra, hogy életünkben a szükséges változtatásokat ne tegyük meg, mert a Jupiter által jelzett tulajdonság nem csak jótékony lehet. Ha elindulunk a jó közérzet, kellemes belső életünk irányába, nagyon egészségesekké válunk. Ha elfogadjuk magunknak a rossz életet, akkor lelki közérzetünk mellé, testi betegségeket is szerezhetünk. A rossz érzelmi és mentális állapot lassan kikezdi a testi működésünket is. A Jupiter által jelzett kozmikus hatások szűkületeket, természetellenes növekedéseket is segítik. Ideje van a gyökércsakra megerősítésének a szívcsakra működésének növelése segítségével. A Mérleg jegyben álló Vénusz segíti az egészség visszaállítását, a belső harmónia megtalálását.

Nemzetek és globális folyamatokban is folytatódnak azok a változások, amely az Uránusz és Plútó is jelzett. Ezek kiegészítődnek a Skorpió Jupiter tulajdonságaival, tehát mélyülnek, gyökeresebbekké válnak. A dolgok gyökere változik meg, amit sokan éreznek majd nagyon nehéznek, mert teljes átalakulást hoznak, felforgatják addigi életük folyását. Ilyen forradalmi helyzet a Katalán nép elszakadási kísérlete Spanyolországtól. Előbb zavar, majd káosz, aztán egyensúlyi állapot alakul ki szerte a nagy világban.

Skorpió jegy jellegzetességei

Október 23-tól a Napot a Skorpió jegyén látjuk áthaladni. A természet mintha halálra készülne, elengedi díszeit. A falevelek lehullnak, az elszáradt növények rothadni kezdenek, elindul a haszontalan dolgok termékeny földdé való átalakulása, a sok gomba, és baktérium segítő munkájával. A tarka fák lombdísze szétmállik a földben, hogy a későbbi új életet táplálhassa. A vizek befagynak, de a mélyen lenn a föld alatt az elrejtett magból új élet érlelődik. Uralkodik a Mars, és megjelenik transzcendens kiegészítője a Plútó, ami erejével belső átalakulásra, megújulásra késztet minket.

A Mars bolygó tüzes eleméhez a víz is hozzáadódik ebben a jegyben, ami ötvöződik a Plútó hatalmat adó tulajdonságával, erős rendíthetetlenségével. A Plútó energiája egy erős fejlődésre kényszerítő spirálhoz hasonlatos, ami lefelé húzó, vagy felemelkedésre késztető erőként jelenik meg a jegyben. A lényege, hogy örökké mozgatóerő van benne, ami sosem lankad, és fárad el. A meleg és száraz ősminőség találkozik a hideg, nedves tartalmú víz elemmel, ami a jegyben a szélsőségre hajlamosító hatásként van jelen. Ez a szülöttben diszharmonikusan sokszor jelenik meg makacs maximalizmusban, vagy fatalista szélsőségességben.

A harmonikus Skorpió-szülött hatalmas önuralommal, lelki erővel rendelkezik. Nemes célok érdekében mélyreható kutatásokat, önfejlesztést és önátalakítást végez. A fizikai léten túli síkokat, az érzékfeletti világot kutatja. Pszichikai gyógyítást végez. Egyéni akaratát egyeztetni tudja az egyetemes akarattal (sors irányítása). Ezért erős, egészséges, szívós alkat, hosszú életű.

A diszharmonikus Skorpió-szülött nem tud uralkodni birtoklási vágyai és alantas ösztönei felett (lefelé húzó spirál), esetleg teljes mértékben tagadja az anyag fontosságának létét, ami pusztító ösztönöket szabadíthat fel benne. Rabja lesz saját ösztöneinek, szenvedélyeinek, uralmi vágyainak. Akaratát mindenáron érvényesíteni akarja, akkor is, ha az nincsen összhangban az egyetemes akarattal (sors). A sértéseket soha nem felejti, kivárja az alkalmat a bosszúra. Szexuális ösztönei kielégítésénél nincs tekintettel másokra. Bélrendszeri zavarokra és nemi szervek megbetegedéseire hajlamos.

A Skorpió-szülött feladata minden rejtett, nehezen megismerhető dolog megtapasztalása, azok titkainak feltárása. Ekkor bátran, kitartóan mélységekbe hatol, félelmetesnek tűnő kihívásokat vállalja. Dolguk a félelmetesnek ható dolgok felszínre hozása abból a célból, hogy azok ereje a valódi fényben tündökölve a félelemtől megszabaduljon, és az élet forrásává alakuljon. Ezzel a felhozó, átalakító munkával megteremthetik mindenki számára az „Életvízét”. A Plútó transzcendens bolygója ad ehhez a munkához erőt, kitartást.Őszi évszak-váltó, fix, vizes, ösztönös, érzelmi, negatív, befogadó. A Skorpió testrészei: a has legalsó része, a nemi szervek és a bélrendszer alsó szakasza.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük