A Nap belép az Ikrek jegybe

2024. 05. 20-án 15 órakor az éltető Nap szimbóluma, amely az életerőt, tudatosságot jelképezi belép az Ikrek jegyébe. Az Ikrek jegy sajátossága, a kapcsolatok ápolása, pályák, utak, mozgás jelképe. (analógiája)

A belépés pillanatában a felkelő jegy a Mérleg, ami az elkövetkező egy hónap alapja. A Mérleg kiegyensúlyozottságra, harmóniára törekszik, szintén kapcsolati jegy, mint az Ikrek.

Az elkövetkező egy hónap feladata: a kapcsolatok ápolása, felvétele, kiszélesítése.

Mivel mind a Nap uralkodója, a Merkúr, mind a felkelő jegy ura, a Vénusz a nyugalmat, kényelmet, sok örömet szerető Bika jegyben áll, ezért figyelmünket érdemes erre összpontosítani a mostani hetekben. Ez azért fontos, hogy idegállapotunkat kiegyensúlyozva tartsuk. Az előző évek és hónapok bizonytalansága, félelemmel teli légköre „rojtossá tette” az idegszálainkat. Ezeket érdemes tudatosan karbantartani, mert ez a hónap és az elkövetkező évek nem a nyugalomról, stabilitásról fognak szólni, hanem a változó világ káoszáról, zavaráról.

Egyéni szinten kerülendő a politikába, és egyéb megosztó folyamatba való mély bekapcsolódás. Ha jót szeretnénk magunknak, akkor mindenkor a közös emberi létünkre, a közös jó érzetre, az összefogásra figyelünk és igy cselekszünk. (Halak Szaturnusz)

Jótékony hatású lehet egy kellemes közösségi munkába való bekapcsolódás, mint tánckör, sétakör, fotókör. A túlzottan kimerítő sportolás most kevésbé ajánlott, mert a meditációhoz hasonlatos elfoglaltság gyógyítóan nyugtatja a túlterhelt idegeket. Ha túlzottan egyhangú, túl nyugalmas az életünk, akkor a mozgásos sport egyensúlyba hozhatja lényünket, vérkeringésünket pezsgő energiáival.

A külvilág is a kapcsolatok felvételéről fog szólni az elkövetkező egy hónap alatt. A növekedés, kiterjedés hasonlata, a Jupiter is hamarosan belép az Ikrek jegyébe, ezért diplomáciai nagyüzem várható a külpolitikában.

A világban lévő nagyhatalmak csatája sajnos fokozódni látszik. Az embertömegek megegyezést, nyugalmat szeretnének, sok hazai törődéssel (patrióta-mozgalom erősödése). Felvetődik egy fontos kérdés: mi a földi jó, a GDP vagy a harmónia, megelégedettség. A választás a megelégedettség irányába mozdul el. 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük