Tudni, merni, akarni – káosz, félelem, tudatlanság – a változásban közeledünk a káosz állapotához

Nagy változások elé nézünk az elkövetkező időszakban, aminek hossza nem tudott. Ennek oka az emberek minőségétől függ. A címben szereplő hármas tulajdonság globális szinten lévő emberi közösségek lényegét, összetartó erejét mutatja be. Ha a szeretetteljes Halak tulajdonság találkozik a tüzes, tettrekész Nyilas tulajdonsággal egy adott közösségen belül, akkor a jóirányú változás nem marad el.

Ha a félelem és gyűlöletalapú tudatlanság az alapja egy közösségnek, az háborúhoz, fájdalomhoz, halálhoz vezet.

Mára már a problémáink jelenős részét csak globálisan vagyunk képesek megoldani, de csakis jószándékú kis közösségekbe rendeződve. Hiába az anyagiakban való jólét, ha életünk – a jó közösségek hiányából fakadóan – szeretetlen és atomizáltan sivár. 

Ezek a kis közösségek világméretű hálózatba szerveződve alakíthatják át a mára a többség által élhetetlen emberi világot.

 

Tudni

Jelképe a tüzes Nap.

A mai napon a Nap pontosan együttáll a gyökeres változást sürgető Plútóval, a kemény és kíméletlen Bak jegyben.

A Nap a tudat, világosság, a fény jelképe az emberi tudatban is kikényszeríti a valóságra való figyelmet és látást. A válságban lévő nyugatias világ átalakítást igényel. Mint a vulkán vagy a földrengés érkezik el a változás igénye az emberi lelkek tömegében. Tudni és látni kell a változás idejét!

 

Merni

Jelképe a tüzes Mars

A Mars a háború, indító lendület, cselekvést késztető erő szimbóluma, ami minden ember sajátja és a nyugatias világban elnyomottságában kitörésre kényszerül. Ez a Mars uralomban állva (Kosban) gátolt kapcsolatban van a mozgást is jelentő Bak Merkúrral, ami hatalmas feszültséget gerjeszt az emberi lélekben és cselekvésben. Ez lefagyott akaratot, gátolt közlekedést is mutat. 

Merni a félelem legyőzésekor jelentkezik.

 

Akarni

Az akarás a Mars olyan állapota, amikor a belső nyugtalanság cselekvésre késztet. A Merkúr gátlásának feloldódása után azonnal jelentkezik az akarat a változásra. Január 15.-e után elkezdődik.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük