Ikrek időszaka

Május 20-tól a Napot a levegős Ikrek jegyén látjuk áthaladni, megyünk a tavaszból a nyárba. A természet is mozgásban van, a madarak visszatérnek téli lakóhelyükről, a szél pedig messzire hordja a magot. A távolságok kicsinek tűnnek, a világ mintha egyetlen hatalmas, nyüzsgő város volna. Az időjárás változékonysága jellemző erre az időszakra, és az Ikrek jegy is ilyen átmeneti állapotúan könnyed, légies. A Merkúr uralkodik ilyenkor.

A Merkúr levegős oldala jelenik meg az Ikrek jegyben, ami a bolygó hideg és száraz jellegéhez egy kevés meleg (kifelé figyelő), nedves (alkalmazkodás) is társul, ami a nedves természetének megfelelően simulékony, jó alkalmazkodási képességet tesz lehetővé. A bolygó alapvetően semleges intellektuális jellege megmarad. Változó (alkalmazkodó), levegős (kapcsolatot kereső), pozitív (kiáramló energia) jegy.

A harmonikus Ikrek-szülött rugalmasan értelmes, gyors felfogású, sokoldalú érdeklődésű, tehetségesen beszél és ír. Minden érdekli, ami környezetében történik. Mozgékony, könnyed, idős korában is fiatalos, szellemileg friss állapotot érhet el, különösen jó Merkúr-állás esetén. Tudást akarnak szerezni, és azt átadni másoknak.

A diszharmonikus szülött mindenbe belekezd (bizonytalan), de azt nem fejezi be, egészségtelenül kíváncsi, mindenbe beleüti az orrát. Idegesítően pörög, szétforgácsolja magát, meggondolatlanul fecseg, pletykázik, nem képes egy dologra koncentrálni, ezért légzőszervi, idegrendszeri zavarokra lehet hajlamos.

Az Ikrek feladata ezért a kettős, változó jegyekre jellemző kibillenthető állapot elkerülése, a belső egyensúly, a közvetítő szerepben való öröm megtalálása. Minden merkúri jegyű embernek közvetítő szerepe van.

Lényegi jelentése: a logikusan gondolkodó, az ismeretszerző, a közvetítő, a hírközlő.

Tavaszi évszakváltó, változó, levegő, labilis, mozgékony, tudatos, pozitív, kifelé ható, gondolatközlő.

Az Ikrek testrészei: vállak, karok, légzőszervek.

Havi lehetőség

  1. május 20-án 22:17 órakor Lép a Nap az Ikrek jegyébe.

Ebben a pillanatban a Nap és az Ikrek jegy bolygója a Merkúr kapcsolat nélkül áll, ami azt jelenti, hogy egy hónapig a kapcsolatoknak, információszerzéseknek, közvetítéseknek a szerepe háttérbe szorul. A különféle médiáknak a szerepe is csökken ez idő alatt. A váratlan események ez idő alatt csökkennek, életünk kiszámíthatóvá válik az Uránusz- Szaturnusz bolygó jó kapcsolatának köszönhetően. Az elindult világméretű és egyéni változások rendben folynak, aminek ellenállni nem értelmes dolog, mert egyéni szinten csak fejfájásokat okozhat. A mélyre hatoló, gyökeres változás sosem kellemes, mert egész életünket alapjaiban forgatja fel. A Plútó Bakban történő helyzete és a Marssal lévő tanító jellegű kapcsolata kemény, de szükséges változtatások megtételére késztet minket. Ha nem megyünk önként, és élünk a meglévő lehetőségeinkkel, akkor a sors kényszeríteni fog minket. A szükséges változtatások zűrzavart, káoszos érzetet okoznak, aminek jóságát hittel kell tudnunk elfogadni. Ez az időszak a hit erősítéséről szól. A racionális oldalunkat háttérbe érdemes szorítanunk, a megérzéseink előtérbe helyezésével. Hallgassunk a szívünk hangjára! Felejtsük el az észérveket! Nagyon sok embernél a tisztánlátás, tisztánhallás képessége is kifejlődhet, ami nagyban segíti a tájékozódást a kialakult zavaros helyzetekben. Ebben az időszakban az akaratosságot a békesség oltárán áldozzuk fel! Ezt akkor is érdemes megtennünk, ha egy helyzetben magunkat áldozatnak gondoljuk. Vállaljuk fel önként az akaratunkról való lemondást! Így a régi haragosok a barátainkká válnak, a családi feszültségek megenyhülnek, a békesség kialakulása utáni nyugalom sok belső görcsöt, betegségeink magját feloldja. Ha ezeket a jelenségeket megfigyeljük magunkban, végleges gyógyulásokat érhetünk el. A Jupiter kivételével az összes bolygó-hasonlat az éjszakai, belső életünk területén áll. Ez az időszak is a belső világunk felé irányítja a figyelmünket, amit érdemes megtennünk a magunk érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük