Egészség asztrológiája

 

 

Az asztrológia számomra nem jóslás, hanem az ember egész általános állapotának szimbolikus kifejeződése.

 

A rovat négy részből áll:

Az első részben a rovat felosztását, saját nézőpontomat, asztrológiával összefüggő filozófiámat mutatom be.

A második részben az egészség fogalmát járom körül, kölcsönkérve és felhasználva, az általam nagyra tartott szakemberek gondolatait.

A harmadik részben részletezem, hogy miért olyan fontos most az egészséggel való foglalkozás.

A negyedik részben az ember és a természet kapcsolatát mutatom be, amelyből mintha kiszakadtan élnénk.

Az ötödik részben a rovat legfontosabb mondanivalójához érkezve, az egészség asztrológiájáról írok egy pár olyan gondolatot, ami közérthető és nem szükséges asztrológiai tanulás hozzá.

Saját nézőpontom, filozófiám:

Bárki képes lehet lelki és szellemi munkával felülemelkedhetni a csillagállásain, ugyanúgy, ahogyan megfelelő életvitellel, lelki hozzáállással, egészség elérése iránti igyekezettel génjei által adott egészségügyi sérülékenységén és állapotán is bárki javíthat. Ezzel elérheti  a tartalmas, örömteli életet.

Ez a lehetőség viszont az idő előrehaladtával, korosodással egyre nehezebbé válik, mert a berögződött szokások megköthetik az emberi szellemet, ami által minden változtatás egyre nehezebbé válik. Nehezül, de nem lehetetlen!

Példaként áll előttem Meir Schneider (könyvével, és munkásságával), aki született vakságából gyógyította ki magát, azzal a hittel, és kemény elhatározással, hogy vakságából kigyógyulva „normális” életet kívánt élni. Vágya az volt, hogy ne teher legyen más számára, hanem önállóságot, emberi méltóságot elérő emberré váljon.

A „Gyógyulj, hogy gyógyíthass” című könyvében leírja, hogyan gyógyította meg magát szellemi és fizikai munkával, és sikere után hogyan vált gyógyítóvá. Életének legfontosabb üzenete az, hogy minden ember képes önmagát meggyógyítani, rendbe tenni, ha valóban el szeretné azt elérni. A természet és saját testünk is segítségünkre van ebben, ha megengedjük számára a gyógyítást, és alázatosan meghajlunk a természet rendje, és az univerzum törvényei előtt, majd annak utasításait követjük is.

A valóban helyes utat csak a természet, vagy az Isten ismeri. Egy ember csak képessé válhat az élet törvényeinek megismerésével megközelíteni az egészséghez vezető helyes irányt.

Testünk minden pillanatban üzen, csak gyakran nem hallgatunk rá, mert fejünkben legtöbbször olyan mindent elborító gondolati zaj van, ami lehetetlenné teszi a test finom jelzéseinek a felfogását. Meg kell engednünk magunknak, hogy időnként elcsendesedjen ez a zaj, és befelé fordulva figyeljünk testünk-lelkünk üzeneteire.

Az egészség vonatkozásában számomra első helyen áll az „itt és most”-ban való lét és cselekvés, ami keretek közé szorítja a múlton való elmélkedést, esetleg rágódást. Ez megakadályozza a jövőtől való félelem magunkban-bennünk történő eluralkodását is, ami a legfontosabb testet, lelket betegítő tényező.

Az egészség megszerzéséhez magunk előtt Látni kell a célt, vagyis az egészséget.

Motiváló erő.

Az egészséghez vezető út első lépése a megfelelő, örömmel motiváló életcél kijelölése, hiszen csak az mozgósítja az embert változásra. Ennek az örömnek az alapja a gyerekkorban gyökerezik. Ott található meg minden olyan érzelemmel teli vágy, amihez visszatérve újrakezdhetjük, átalakíthatjuk az életünket. Ehhez belülről igazán el kell határoznunk, hogy valóban gyógyulni akarunk, és a betegségeinket nem a használjuk fel ürügyként arra, hogy kivonjuk magunkat a hétköznapi életből, ami számunkra nyűg és utálat tárgya, vagy betegségünkkel manipuláljuk környezetünkben élő embereket.

Örömcél.

Az egészség eléréséhez mindig valamilyen nagy örömcél szükséges. Ezt elérendő minden életküzdelem testünk immunrendszerét is rendbe rakja (helyes működés), amely a legfontosabb segítő erő az életben.

Figyeljük meg az egész világban azt a tendenciát, hogy a fejlettnek mondott világrészeken egyre jobban terjed az emberek között az autoimmun betegség!

Ebben a betegségben a test természetes életküzdelme, – aminek célja az életben maradás, fajfenntartás – az ellentétére fordulva, nem a valódi kórokozók felé irányul, hanem a saját szerveinket és sejtjeinket támadja meg. Az ilyen típusú téves riasztás, a különféle allergiák száma (szintén téves riasztás), a sokízületi betegség, az AIDS, izomsorvadás, az olyan megmagyarázhatatlan idegrendszeri betegségek, mint a Szklerózis multiplex, Parkinson-kór, száma egyre növekszik, és egyre fiatalabb korban jelentkezik.

Autoimmun és allergiás betegségeknek több üzenete lehet:

Nem vállaljuk fel a küzdelmet az életben, mert minden küzdelem agresszió, ami nem emberi magatartás. Ez a gondolati tartalom főleg értelmiségiek között terjed. Emiatt a gondolati és érzelmi nyomás miatt a bennünk lévő természetes szervezetbeli küzdelem irányát veszti, mert az elnyomott agresszió árnyékvilága (Jung) megnyilvánulásra tör, ezért az elnyomott jelenség beteges formában ölt testet.

Nem válogatunk gondolatainkban az ártalmas és ártalmatlan támadók között. Életünkben káosz van. A felelősség fel nem vállalása állhat mögöttes, mély gondolati tartalomként. Ez a rettegő, önbizalomhiányos, döntéshez nem szokott emberek sajátja.

Természetesen vannak genetikai terheltségek, amik ugyanúgy hajlamosítanak minket a betegségekre, mint a csillagállásaink mutatta jelenségek. A genetika ugyanúgy felhasználja a determináció filozófiáját, mint az asztrológiai jóslás, ami az mondja, hogy az ember nem képes felülemelkedni a terheltsége alól.

A genetikai terheltségek, tehetségek, lehetőségek, lényegében ugyanazokat az összetevőket mutatják, ami az ember asztrológiai képletében is megtalálható, csak annak szimbólumnyelvezete anyagi szinten található.

Hitem szerint, miként a szellem és a lélek képes fölé emelkedni a nehéz csillagállásainkon is, úgy képes az ember a genetikai terheltségein is úrrá lenni.

Erre alapozva jelentette ki a világhírű pszichológus, William James: „Nemzedékem legnagyobb felfedezése, hogy az emberi lények belső szemléleti változással képesek megváltoztatni életük külsődleges jellemzőit.”

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük