A Nap a Bak jegybe lép

2023. december 22-én, 4 óra 28 perckor a Nap belép a Bak asztrológiai jegybe.

Ezek a jegyek hasonlatok. Lényegük, hogy ugyanazok az erők irányítják a világmindenséget, bolygókat, égitesteket, a világban zajló folyamatokat (háború, éhínség, harmónia), mint a mi gondolkodásunkat, testi működésünket.

A Bak jegy a Szaturnusz uralma alatt áll, amely a beszűkülés, határok közé szorítás hasonlata. Az idő is hozzá tartozik, amely felosztja és beosztja az életünket. Ilyenkor érdemes megtenni a számvetéseket: mit tettünk meg ebben az évben. Kijelölhetjük a jövő évi céljainkat, az ahhoz vezető lépéseket. Ezek a Bak jegy sajátosságai.

Az idei év Bakfordulóján, mikor a Nap a legsötétebb napja után újra egy „tyúklépéssel” tovább lesz fenn az égen sok rituálét tettek Európa népei és az őseink.

„A kereszténység erőszakos térhódítása előtti Rómában emberemlékezet óta Saturnusra, a földművelés istenére emlékező ünnepek voltak a téli napforduló közeledtével a saturnaliák. Ennek alkalmával a boldog aranykor emlékezetét idézték fel a rómaiak egymás megajándékozásával, tánccal, lakomával, felvonulásokkal, játékokkal és egy hosszú fesztivállal, amely egészen december 23.-ig tartott.”

„Ugyanez a nap a pogány északi népeknél is becses ünnep volt. A téli napforduló a keltáknál a fény újjászületésének ünnepe, neve Yule, melynek jelentése kerék, és az újjászületésre, az élet örök körforgására utalt. Yule idején a kelták örökzöld ágakkal, fagyönggyel és magyalággal ékesítették az ajtókat, az udvaron álló örökzöld fát, általában ezüstfenyőt pedig napszimbólumokkal (arany és piros színű gömbökkel), melyet aztán örömtűzben elégettek. „

„A régi regösénekek az ősi „pogány” szimbolizmus és hagyományok továbbvivői, miszerint a Nap éves útja mintegy az élet örök körforgásának szimbólumaként ekkor, karácsonykor, a téli napfordulókor ér el a mélypontra. A sötétség ekkor a legerősebb, a nappal a legrövidebb, a Nap fénye a legerőtlenebb. Mindent a hideg ural; ekkor van a legközelebb a sötétség, a semmi birodalma minden élőhöz. Egy pillanatra úgy tűnik: az előkúszó sötét, a mindent beborító hó és jég magát a Napot is legyőzi, amely az őszi napéjegyenlőség-ünnep óta érezhetően egyre gyengébb, erőtlenebb.”

„A Nap karácsonykor megújul saját erejében, a régi időkben ekkor röptették feléje a fiatal kerecsensólymokat, melyeket évközben vadászatra használtak. A kerecsenek e pillanatig bőr-szemellenzőikkel a sötétség rabjai voltak, ekkor azonban a fény, a Nap felé röppenhetnek, magukkal víve egy több ezer éves kultusz ősi áldó imáit, amelyek a Táltosok ajkáról elhangzottak. Ezt az ünnepet nevezték kerecseny ünnepnek, melyet pontosan a mai karácsonykor tartott a nép.” (magyarmegmaradásért.hu)

ASZTROLÓGIAI ÁLLÁS

Az idei Bak időszak alapja a keleti égbolton az időpontban éppen felkelő jegy sajátossága. Ez a jegy a Skorpió, mely a krízispont utáni

ÚJJÁSZÜLETÉS HASONLATA.

Minden embernek érdemes figyelnie a saját életében lévő olyan folyamatokra, érzésekre, amely gátolják a boldogság és megelégedettség érzetüket. A gyökeres változás érdekében szükséges ezeket átalakítaniuk, kipucolniuk önmagukból és az életükből. Előbb jön a bajok okainak felfedezése, majd az okok meggyógyításának lassú folyamata következhet. Ehhez nyújt segítséget a Bak jegy lépésről-lépésre történő céltudatossága.

A Nap Bak jegybe lépésének pillanatában minden fontos hasonlat a nem tudatos mélység területén áll, ezért belső lelki és gondolati munkára, takarításra van szükség a következő egy hónap alatt.

KERÜLJÜK A DIVATOS KÜLSŐSÉGEKET, mert az a belső munka ellen hat! Ezt jelzi a Skorpióban álló Vénusz és a Bika jegyben lévő Uránusz közötti ellentét. Nincs most szabadság, elengedettség az élvezetek halmozásában! BELSŐ MUNKA IDEJE VAN!!!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük