Őszi nap-éj egyenlőség, a Mérleg időszaka

2018. szeptember 23.-án, 3 óra 54 percben – Budapestről szemlélve – a Nap a Mérleg jegyébe lép.

Négy kiemelt pillanat van Nap útján, évkörében: A tavaszi és őszi napéjegyenlőség, amit nullapontként is lehetne éreztetni. Ilyenkor a két ellentétes erő egyensúlyban van, ahogyan a Jin/Jang ábra is szemlélteti. Ez a teljes nyugalom pillanata, a megbékélés ideje. Míg tavasszal a Jang erő időszaka kezdődik el, ősszel a Jin erő ideje indul el. A tavaszi kirobbanó erő az élet újra kezdését indítja, az őszi erő az energiák begyűjtését, behúzódást, az élet védelmét biztosítja.

A nyári és téli Napfordulók a Nap energia állapotát mutatják be. A nyári napforduló után a maximum után a Nap ereje csökken. A téli napforduló után a Nap ereje a minimum után elkezd nőni.

A Mérleg levegős jegy, és mint a többi levegős jegynek (Ikrek, Vízöntő) neki is szüksége van szabadságra, a találkozások örömére, az információra, a dolgok értelmezésére. Ami a mérlegelést illeti, egész nap mást sem tesz. Jó hírnévnek örvend a csábítás terén, pontosan tudja, kit milyen mondattal, gesztussal varázsolhat el. Akinek a Napja a Mérlegben áll alapvetően derűs, barátságos, lehet filozófus, politikus, történész, művész vagy életművész is lehet jó Vénusz-állás és kedvező fényszögek esetén. Kedvezőtlen állásokban a fenti állítások csak a felszínen jelennek meg, a külsőségekben, színpadias megnyilvánulásokban, de belül sok megoldandó probléma fáradttá teheti a lelket, ami a testi kendőzés, smink fokozott használatát hozhatja. Sok kibillent Mérleg jegyű található a szórakoztató iparban, a divat és szépségiparban.

A 2018-as Nap Mérleg jegybe lépésére a kedvező és kedvezőtlen lehetőségek egyszerre jelennek meg. A Nap együttáll a Merkúr bolygóval, ami a kapcsolatok erősítésének a fontosságát jelzi. A Nap/Merkúr együttállás a Szaturnusz bolygóval kemény gátló fényszögben áll, ami hajlamossá tehet minket a szabályok, keretek, szerepek felrúgására, annak minden rossz következményével. A másik fajta kibillent viselkedés a túlzott félelemből fakadó pedáns szabálykövetés, amely paranoiás rettegéssel foghatja el az embert. Itt is a két szélsőség közötti egyensúly, béke megteremtése lehet a jó megoldás, mikor a szabálykövetést az adott helyzethez igazítjuk.

Ha a szabályok, törvények, keretek iránt már nem érzünk sem félelmet, sem utálatot, akkor ez az időszak nagyon kedvező lehet bármilyen vállalkozás, új élet indítása számára, amit a Nap/Merkúr együttállás és a Vízöntő jegyben álló Mars bolygó harmonikus kapcsolata jelez. Ezt erősíti a Mérleg uralkodó bolygójának, a Vénusznak a kedvező kapcsolata a Neptunusz bolygóval is. Ha készek vagyunk rá, bízzuk magunkat a megérzéseinkre! A racionális gondolkozásunk csak laza kontroll legyen!

Minden tőlünk függ, a bolygók semmire sem kényszerítenek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük