Molnár V. József- Nagyhét és a feltámadás öröme- videó

A húsvéti misztérium lényege Krisztus feltámadása. Az igazi kereszténység célja, hogy állandó és élő kapcsolatban tartsa az embert a feltámadott Krisztussal. Ahhoz, hogy megértsük a Húsvét Misztériumát, tudnunk kell, hogy a mai ember négy testből áll: fizikai test, éteri test, asztrális test és szellemi test. Ez a négy test a Föld régebbi állapotaiban alakult ki.

A halál legyőzésére az emberiség három nagy segítőt kapott:

1. Zarathusztra
Zarathusztra hozta el azt a tanítást, amely révén az ember legyőzi a halált éteri testben. Ehhez a természettel összhangban kell élni. Ha valaki legyőzi éteri szinten a halál erőit, akkor az életkorát komolyan megnövelheti. (De nem korlátlanul!)

2. Buddha
Buddha adta a második „nagy pofont” a halálnak. Ő hozta el azt a tanítást, amely révén az asztrális test is győzedelmeskedhet a halál erői felett. Így az ember képes a halál kapuján úgy átmenni, hogy az éberségét és tudatosságát nem adja fel.

3. Krisztus
Krisztus által jött el a halál feletti végső győzelem. Feltámadása által a Föld aurájába került az az erő, amelynek révén az emberiség legyőzheti a halált!

Amikor Jézust keresztre feszítik, valódi halált hal. A holttestet bekenik olajjal a kor szokása szerint. Az olaj amúgy konzerválási célokat szolgál, de Jézusnál pont a dematerializációs folyamatot gyorsítja fel. Jézus fizikai teste átalakul az eredeti halhatatlan fantomtestté!

A feltámadott Krisztus nem fizikai testben jelenik meg a tanítványoknak!

A feltámadás nem a szellem, hanem a test misztériuma. Krisztus tette révén nem az bizonyosodott be, hogy a szellemünk halhatatlan, hanem az, hogy a testünk is eredetileg halhatatlan! A halhatatlan testet kell kialakítanunk a Krisztussal való kapcsolat révén. Ezt a halhatatlan testet hívják más hagyományokban kristálytestnek, szivárványtestnek vagy gyémánttestnek. A húsvéti események óriási fordulatot hoztak az emberiség életében.




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük