Vénusz ideje, kiszámíthatatlan változások, kemény időszakok kezdődnek el

A Nap 2018. 04. 20.-án hajnali 4 óra 58 perckor belép a Bika jegyébe.

Április 20.-tól a Napot a szilárd, földies Bika jegyén látjuk áthaladni. Az északi félgömbön ilyenkor a legszebb a természet, és gazdag pompája az Édenkertet juttatja eszünkbe. A fák és a bokrok virágba borulnak, mert ez a szerelem hónapja, ahol Vénusz uralkodik. Tele van a levegő édes, csábító illatokkal, ami a nász legfontosabb kelléke. Mindenütt illat, szépség, harmónia uralkodik, a gerlék násztáncot járnak. Ezért nem véletlen az, hogy a legtöbb házasságkötés is ebben az időszakban történik.

A Vénusz meleg, nedves eredeti összetételéhez a föld hideg, száraz tartalma társul a Bika jegyében, ami fix, negatív (befogadó) földközeli. A szülöttre jellemző alapvető lassúságnak az oka az alapminőségek túlzott kiegyenlítődése, ami diszharmonikusan állóvízhez hasonló puhuláshoz, tespedéshez vezethet. Ellenkező végletben habzsoló, hedonista, élvhajhász tulajdonságot is adhat a szülöttnek, de makacs rendíthetetlenséget, önzést, mozdíthatatlanságot is hozhat.

Harmonikusan kedves, jó ízlésű, örömteli, társaságkedvelő, állhatatos emberként jelenhet meg, aki szereti a szabad természetet. Önkifejezésük magas fokot érhet el, kreativitásuk konkrét, gyakorlati alkotás. Lassan, nyugodtan, kitartóan dolgoznak, és jó Vénusz és Mars állásuk esetén semmi sem hozza ki őket a sodrukból. Nem vezetni és irányítani akarnak, hanem biztonságot és jólétet teremteni.

A Bika ember feladata (főleg Aszcendens esetén) a mozgás és a változás fontosságának elfogadása, a fölösleges gyűjtögetés szélsőségesen káros szokásának elkerülése, az elhízás testi problémájának kivédése, a valódi értékek megtalálása, és őrzése.

Lényegi jelentése: az anyagvilágban való biztonság megteremtője. Tavaszi évszak-megszilárdító, fix föld, tudatos, negatív, befogadó, megfontoló.

Mivel a Nap ekkor együtt áll az Uránusz bolygóval, ezért az egy hónapig tartó időszakra a váratlan és kiszámíthatatlan változás lesz jellemző. Az időszak bolygóhasonlata, a Vénusz.

Általában a Vénuszhoz tartozik a szépség, a különböző művészetek, így az életművészet is. A szerelem és élvezetek minden vállfaja hozzá kapcsolható, a belső lelki kapcsolattól egészen a vad kicsapongásig. A nő szexuális oldala, a mindennapi élet díszei a virág, ékszer, kozmetika, kellemes társaság, édesség tartozik ehhez az alapelvhez.

Kibillent egyensúly helyreállítása – mint a kétkarú mérleg esetén – elkezdődik.

A Nap Bika jegyébe lépésekor a Vénusz a saját asztrológiai jegyében, a Bikában áll, ezért Uralkodik az időszakon! Az uralkodás azt jelenti, hogy a harmónia és a szépség, az egyensúlyra törekvés uralkodik. Minden kibillent állapot igyekszik harmóniába kerülni. Ha valami elindult egy szélsőség irányába, annak azonnal meglesz az ellenirányú változata is.

Mivel a Vénusz egy megvalósuló helyzetben áll a gyökeres változást mutató Plútóval, ami a nagyon céltudatos, kemény szintén Bak jegyben álló Marssal áll együtt: Elindul a nagyhatalmak között a világ újrafelosztása. Ez mindenképpen konfliktusokkal jár. Pénzügyi, gazdasági katonai műveletek indulnak el. Országon belül és kívül is megmerevednek a frontvonalak. A relatív béke időszakából a békétlenség időszakába lépünk.

Magyarországon 1989. október 23.-án elkezdődött egy új időszak, ami a rendszer-változásnak nevezett folyamat egy jól látható időpontja volt. Ebben az időpontban a Szaturnusz, a Sors bolygója ugyanabban a Bak jegy fokán állt, mint idén március 26.-án.

Akkor,1989-ben a Szaturnusz együttállt a Neptunusz bolygóval, amit csak isteni szinten (feltétel nélküli szeretet) lehet kedvezően megélni. Így az egész rendszerváltásnak nevezett művelet a káosz és a rendnélküliségnek kedvezett, ami a „zavarosban halászat”-hoz hasonlatos.

Ez a szeretetlen, káoszt, zavarodást teremtő időszak idén március 26.-án véget ért.

 

Mi kezdődik nálunk?

Az ábrából harc, váratlan események, békétlenség lehetősége olvasható ki. Ami világszinten a nagyhatalmak közötti harc, ez látható az elkövetkező 28- 29 évben itthon is. Egyedüli kiútként a nép (egyes emberek!) magába szállása, a belső útra való térése hozhat változást.

Ezt a népet jelképező Hold és a tudattalan, belső tartalmakat szimbolizáló Skorpió jegyben álló Jupiter távoli harmonikus állása, és a gyökeres változást mutató Plútó közötti gyengén harmonikus kapcsolat jelenti. Van kiút, de nem könnyű, hanem nehéz!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük