Oroszlán ideje – „A létezésben minden él, minden egy, minden egymással kommunikál”

Július 22.-től a Napot a szilárd, tüzes Oroszlán jegyén látjuk áthaladni, a legforróbb nyarat élvezzük. Uralomban van a Nap. Beragyogja az aranyló búzatáblákat és az érett gyümölcsöktől roskadozó fákat.

A harmonikus Oroszlán-szülött határozott, öntudatos, magabiztos, nagyvonalú, jószívű, segítőkész. Olyan uralkodó alkat, akit szeretnek az alattvalói, mert mindenkinek megadja a tiszteletet, nyílt és őszinte, derűs, vállalkozó szellemű, kreatív és becsületes.

A diszharmonikus Oroszlán hatalmi mániás zsarnok, aki önmagán kívül senkit sem tisztel, és feltétlen engedelmességet követel másoktól. Mindenáron központi figura akar lenni, ha ez nem sikerül, akkor dühbe gurul. Ellenkező esetben rendkívül lusta, tunya lehet, aki másokat ugráltat. Szívbajra, érrendszeri betegségekre, agyvérzésre és gerincproblémákra hajlamos. Egy Oroszlánból, még harmonikus esetben is árad a felsőbbrendűség valamilyen formája, ebből a természetéből adódik az emberek között lévő hierarchia teljes elfogadása, aminek csúcsán természetesen ő áll. Néha tündökölni akarnak, de mindig életerőt sugároznak.

A hatalmi harcokhoz nagyon ért egy Oroszlán. Ezzel az eszközzel gyakran él is diszharmonikus állásban, viszont a harmonikusban becstelennek ítéli ezt a módszert, mert a lovagiasság, az etikus magatartás alapeleme ennek a jegynek.

Az Oroszlán feladata a belőle természetes módon áradó életenergia adása, ami nagylelkűségben, segítőkészségben nyilvánulhat meg. A büszkeség, magasabbrendűség érzésének a megszelídítése embertársai segítése és saját egészségének megőrzése érdekében.

Lényegi jelentése: az egyéniség megszilárdítója, a központból sugárzó.

Nyári megszilárdító, fix, tüzes, ösztönös, sugárzó, pozitív, kifelé ható, érzelmeket, indulatokat kifejező.

Az Oroszlán testrészei: a szív és gerinc.

2017-ben a Nap június 22.-én 17: 01:56-kor lép be az Oroszlán jegyébe

Ekkor a Nap együttáll a harcias Oroszlán Marssal, ami életünk festményén aláfesti a további egy hónap lehetőségeit.

A Mars érdekünk érvényesítését, önvédelmet jelent elsősorban. Az Oroszlán jegy (jó esetben) a védő lovag képében jelenik meg, aki védi a gyengébbet az erőszakosan elnyomó zsarnok kényétől. Mivel a Nap-Mars együttállás feszült kapcsolatban van a Kos jegyben álló, zseniálisan tüzes Uránusszal, védekező támadás indulhat el a mindenkori elnyomó zsarnokkal szemben. Ez lehet világ vagy ország vezetője, vagy egy család feje, munkahelyi vezető. A problémák megoldása főleg a helyzet átbeszélésén, nyílt kitálalásán keresztül lehetséges, mivel a változást hozó Uránusz a kapcsolatokért felelős Merkúr bolygóval áll harmonikus kapcsolatban. Ekkor a határok kijelölése, az együttélési szabályok újragondolása és kidolgozása, elfogadása is megtörténhet mindenki megelégedésére (Merkúr-Szaturnusz trigon).

A lélek, a tudatalatti, a nép jelzője a Hold ebben a pillanatban keményen szemben áll a gyökeres változást lehetővé tevő Plútóval, mely feszült kapcsolatban áll a lehetőségek, bőség, növekedés bolygójával, a Jupiterrel.

Sokan érezhetik magukat ebben az időszakban végtelenül elnyomottnak, lehetőségeikben szűknek. Ez érzelmekben erős indulatot gerjeszthet, haragot, tehetetlenség érzetét adhatja. Sokan menekülhetnek álomvilágba, nem létező lények segítségét keresve, rosszabb esetben drogba, alkoholba (Neptunusz-Jupiter tanító kapcsolat, Hold-Neptunusz trigon). Sok ember nyílhat meg a művészetek felé, amely segítségével kiírhatja magából a feszültséget, lefestheti érzelmeit (Vénusz az Ikrekben kapcsolatban a Plútóval).

Ez a hónap eseményben mozgalmasnak ígérkezik, mert sok változást generálhatnak a külső és belső életünkben az égi kísérőink. „Ahogy fenn, úgy lenn; ahogy kinn, úgy benn”.

„A létezésben minden él, minden egy, minden egymással kommunikál.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük