Újhold ideje alatt az Uránusz a Bika jegyébe lép

Uránusz

Felfedezésének éve 1781. A Nap körüli keringésének ideje 84 év 7 nap. Hét évig tartózkodik egy jegyben.

Megfigyelések szerint erős lényegi rokon tulajdonságot mutat a Merkúrral. Ugyanúgy hidegből és szárazból áll, és a nőies bolygókkal együttműködve nőies tulajdonságot vált ki, a férfias bolygókkal férfiasként viselkedik.

Megjelenése lökésszerű, váratlan, kiszámíthatatlan dolgok elindulását jelenti. Impulzívan robbanásszerű, égbeemelő óriási elektromos töltés. Fő jellemzője az anyag, a sűrűség fellazítása, a megszokottal való szakítás. Jó kozmikus állapotban az általa jelölteknek eredetiséget, nagymértékű intuíciót, találékonyságot, zsenialitást mutat; rossz állapotban csavargást, értelmetlen lázadást, perverzióra való hajlamot jelenthet. Uránuszhoz tartozik az elektromos áram, az Urán elem radioaktivitása, a hirtelen ráeszmélés, és a megvilágosodás élménye.

A Vízöntő jegy az, ahol esszenciális tulajdonságai legtisztábban tudnak megnyilvánulni.

Jelentősége megnő, ha a képletben sarokponttal, vagy ősbolygóval együttáll.

 

1934. június 6 -án 18 órakor lépett be a Bika jegyébe legutoljára

1934-es események:

 – Életbe lép az „örökletes betegségekben szenvedők” kötelező sterilizálásáról szóló törvény Németországban.

– Tomáš Masarykot negyedszer is csehszlovák államfővé választják.

– Csehszlovákia teljes körű diplomáciai kapcsolatot létesít a Szovjetunióval, ami egyben a francia-szovjet keleti paktumterv támogatását is jelenti.

 – Magyarország és Szovjetunió kimondják a diplomáciai kapcsolatok felvételét.

 

A Bika jegy jellemzője a testi nyugalom kedvelése, a szépség és harmónia keresése. Az Uránusz megjelenése a Bika jegyében a nyugalom és a megszokott életvitel megszűnését jelzi. Váratlan események egyes embereket, országokat billent ki a megszokott életvitelükből.

 

A 84 éves ciklus kezdete

 

2018. május 15-én újhold idején, amely a havi kezdet szimbóluma, az Uránusz egy nagyon feszült kapcsolatban áll a kemény, Bak jegyben álló Marssal. Ez a békétlenség, harcok kezdetét mutatja egyéni, országos és világszinten egyaránt.

Újhold idején a Nap és a Hold együttáll, ami azt jelenti, hogy a férfias Tűz és a nőies Víz kénytelen együttműködni (jó esetben kiegészítik egymást). Az asztrológiai hasonlatot kiterjesztve a közéletre, az uralkodó elit, ami a Nap és a nép, ami a Hold egyaránt gyökeres változást szeretne. Ezt mutatja a Nap-Hold együttállás kedvező kapcsolata a gyökeres változást szimbolizáló Plútó bolygóval. Ez megrendítő és fájdalmas lehet, de elkerülhetetlen.

Lényeg: a meglévő szélsőségesség megszüntetése, az egyensúly megteremtése.

Az egyéni ember akkor teszi a legjobban, ha befelé fordul a belső világába és megkeresi a belső erejét, belső harmóniáját. Míg a külvilágban csaták folyhatnak, belsőnket közben megerősíthetjük az elkerülhetetlen változások elfogadására. Megszokott gondolkodásunk átváltozik, beszűkült figyelmünk kitágulhat. Csak így találhatjuk, őrizhetjük meg a belső nyugalmunkat a legnagyobb felfordulás közepette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük