Asztrológia a kertben – telihold és utána

Telihold van 2020. 03.09. 18:48 Budapestről nézve. Ilyenkor nincs veteményezés, mert a meditáció, ima ideje van. A beteljesült remények, vágyak számvetése folyhat, mert a Hold a Szűz jegyben tündököl. A Víz elem a Halak jegyben a nappali életünk része. Ekkor megérezhetjük a magunk és a világ eseményeit egy-egy hangulat, illat, zenedallam formájában. A mostani telihold alatt osszuk részekre az elmúlt hónapok történéseit és egyenként nézünk rájuk, miközben megfigyeljük az érzelmeinket a számvetés alatt. A realitás és az érzelmek egyensúlyát megteremthetjük önmagunkban! Ennek jótékony állapotát átvihetjük a mindennapokba. Jelenleg a közhangulat a félelem alapján áll a járvány erős terjedése miatt. Az indító erejű Mars Bakban lévő állása megdermeszthet minket, de célok kitűzését is kijelölhetjük a segítségével. A Hold és a Mars közötti harmonikus fényszög kedvező lehet, ha a számvetést jól alakítjuk magunkban és legyőzve a félelmet akarattal teli energiával véghezvisszük az elhatározásainkat. Ha a félelem beszűkítő, összehúzó erején túllendülünk, a szintén Bak jegyben álló Jupiter energiájával feltárhatjuk a lehetőségeink tárházát. Elérkezett a gyökeres változás elindulásának ideje! A koncentrált erejű Plútó (Bakban) megmutathatja saját életünk alakításának lépcsőit. Meg kell ragadni minden lehetőséget, amely segíti, hogy  saját kezünkbe vegyük sorsunk irányítását. A Nap és a Neptunusz együttállása alatt megtudhatjuk saját gyengeségeinket, sebezhetőségeinket, amely alázat elfogadására int. Az Uralomban, Halakban álló Neptunusz a másik emberrel, élőlénnyel való egység, azonosság érzetét hozhatja el nekünk.

A széthúzás helyett az egységesülés érzését erősítsük magunkban!

Kert

Fogyó hold- gyökérnövekedésre, a növekvő hold a föld feletti növekedésre hat. A Holdfázis az elsődleges a növények életében, az állatövi jegyben való tartózkodása a másodlagos.

Március 10-től a Hold csökkenő fázisba (fogyó hold) kerül, ami a gyökérzöldségek vetésének kedvez, mivel a növények a föld alatti részébe kerül az energia. Retek, petrezselyem, paszternák, hagyma. Zellert palántázhatunk fűtött helyen. Március 10-12-én virágmagvakat is vethetünk, mert a Hold a szépség jegyében a Mérlegben áll. Március 12-én 10 órától, 14-e 12 óráig gyógynövények magvetését tehetjük meg: kakukkfű, orvosi zsálya, borsmenta stb , mert a Hold a tüzes-vizes Skorpió jegyben áll. Március 14-én 12 órától, 16-a 10 óráig termésért termesztett növényeket vetünk: Borsó, lóbab. A Hold a tüzes Nyilas jegyben áll. Paradicsomot is vethetünk palántának.

2016. 03. 16-ától Újholdig semmit nem vetünk és ültetünk!

A Bak és a Vízöntőn áthaladó Hold nagyon száraz energiákat áraszt. A mag és a növény nem veszi fel a vizet és csak elfekszik, vagy sínylődik.

Idén itt áll az a bolygóhalmozódás is, ami a világméretű krízist jelezte. Krízis= bizonytalan állapot, melyet egy váratlan esemény okozott. A növény is bizonytalan állapotba kerül, torz növények fejlődnek ki.

Újhold 03. 24. 10 óra Ekkor meditálunk az elkövetkező hónap kívánságairól, kezdődik az asztrológiai hónap. Az újhold a kezdet hasonlata.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük