Ikrek hava – ideje van a változásnak!

Május 21.-től a Napot a levegős Ikrek jegyén látjuk áthaladni, megyünk a tavaszból a nyárba. A természet is mozgásban van, a madarak visszatérnek téli lakóhelyükről, a szél pedig messzire hordja a magot. A távolságok kicsinek tűnnek, a világ mintha egyetlen hatalmas, nyüzsgő város volna. Az időjárás változékonysága jellemző erre az időszakra, és az Ikrek jegy is ilyen átmeneti állapotúan könnyed, légies. A Merkúr uralkodik ilyenkor.

A Merkúr levegős oldala jelenik meg az Ikrek jegyben, ami a bolygó hideg és száraz jellegéhez egy kevés meleg (kifelé figyelő), nedves (alkalmazkodás) is társul, ami a nedves természetének megfelelően simulékony, jó alkalmazkodási képességet tesz lehetővé. A bolygó alapvetően semleges intellektuális jellege megmarad. Változó (alkalmazkodó), levegős (kapcsolatot kereső), pozitív (kiáramló energia) jegy.

A harmonikus Ikrek-szülött rugalmasan értelmes, gyors felfogású, sokoldalú érdeklődésű, tehetségesen beszél és ír. Minden érdekli, ami környezetében történik. Mozgékony, könnyed, idős korában is fiatalos, szellemileg friss állapotot érhet el, különösen jó Merkúr-állás esetén. Tudást akarnak szerezni, és azt átadni másoknak.

A diszharmonikus szülött mindenbe belekezd (bizonytalan), de azt nem fejezi be, egészségtelenül kíváncsi, mindenbe beleüti az orrát. Idegesítően pörög, szétforgácsolja magát, meggondolatlanul fecseg, pletykázik, nem képes egy dologra koncentrálni, ezért légzőszervi, idegrendszeri zavarokra lehet hajlamos.

Az Ikrek feladata ezért a kettős, változó jegyekre jellemző kibillenthető állapot elkerülése, a belső egyensúly, a közvetítő szerepben való öröm megtalálása. Minden merkúri jegyű embernek közvetítő szerepe van.

Lényegi jelentése: a logikusan gondolkodó, az ismeretszerző, a közvetítő, a hírközlő.

Tavaszi évszakváltó, változó, levegő, labilis, mozgékony, tudatos, pozitív, kifelé ható, gondolatközlő.

Az Ikrek testrészei: vállak, karok, légzőszervek.

 

Havi lehetőségek

Az Ikrek jegy uralkodó bolygója a Merkúr a Bika jegyben áll, melynek jellegzetessége a nehézség, lassúság, megfontoltság. Mindent akkor teszünk jól, ha elfogadjuk és alkalmazkodunk a meglévő csillagálláshoz, és kihozzuk belőle a legjobbat. A megfontoltság erénye lehetővé teszi, hogy több oldalról is megvizsgálhassuk az adott élethelyzetet, feladatot, így jól dönthessünk.

A Bika Merkúr szemben áll az elfogadás, lehetőség, tágasság, növekedés bolygó-hasonlatával, a Jupiterrel, amely a Skorpió jegyben áll. A Skorpió rossz tulajdonsága a makacsság, jó tulajdonsága a kitartás és a szívósság. Válasszuk a jót! Neveljük át magunkat szívóssá, kitartóvá! Így lehetőségünk nyílik az életünk  javítására, váratlan kapuk nyílhatnak meg, amelyen keresztül egy új, tágas világ nyílik meg számunkra.

Ez a Skorpió Jupiter egy megvalósuló kapcsolatban áll a Neptunusz bolygóval. A fenti jótékony önnevelés hatására magunkat megnevelve, majd elfogadva az önszereteten keresztül a világ elfogadását, megszeretését is elhozhatja. A borúlátás, szürke hétköznapot kiszínesednek, energiaáramok elindulnak felénk, amely mindent gyógyít és megerősít bennünk. Ez a környezetünkre is kisugárzik, életünk alapvetően átalakul. Az energiaáramok mindenhol jelen vannak, csak a belső ború és feszültség, félelem, harag és agresszió falat emel a jótékony energiák elé. Oldjuk fel ezt a falat! Éljünk teljes életet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük