Asztrológia a kertben – újhold – kissé befagyott élet – járvány

2020. 03. 24. 10 órától Budapestről szemlélve a Hold újhold állapotába lép. Mivel újholdkor a Nap és a Hold együttáll, a Nap a Kos jegybe lépett 20-án, ezért az együttállás a Kos jegyben van. Ez az asztrológiai holdhónap kezdete. Most nem kertészkedünk, amit az időjárás is támogat hóeséssel és hideggel. A Kos jegy uralkodója, a Mars a száraz és hideg minőségű Bak jegyben áll együtt a gyökeres változást mutató Plútóval és Jupiterrel, ezért a katonai élet lehet a mindennapjainkban. Összehúzódás, fegyelem, várakozás. Gyakorlatilag a világháború hasonlata ez az asztrológiai állás. A világjárvány megteremti a lehetőséget ennek elkerülésére.

Az uralomban lévő Vénusz (Bika) a virágzás termékenységének a szimbóluma egy harmonikus kapcsolatban van a nagy együttállással (Plútó, Jupiter, Mars), ezért a járvány célja nem a rombolás, hanem a földi világ átalakítása harmonikus állapotba.

A meditáció, tervezés ideje van az újhold idején. Elképzeljük és eltervezzük az egy hónapra való kerti munkát. A régi székely hagyomány szerint az újhold azonos a Babba Mamával. A Hold a termékenység szimbóluma, az újhold  várakozás az új élet elérkezésére. Mi is várakozzunk, mert az élet kissé befagy, magába zárkózik! Ilyenkor a növekedés leáll. A pár nap múlva eljövő kertészkedésre alkalmas  időjárási helyzet alatt is csak talaj-előkészítést, gyomlálást, metszést végezzünk! Április elseje után alkalmas az asztrológiai helyzet terméséért vetett magvak elhelyezésére, például: borsó vetése, vagy paradicsom, paprika palántának való vetése. Ekkor a Mars is átmegy a Vízöntő jegybe és virágjáért termesztett növények vetése ültetése is elkezdődhet.

 

A Szaturnusz a Vízöntőbe lépett március 22-én, ezért a közösségi összefogás ideje érkezett el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük