Koronavírus árnyékában – Új év – nap-éj egyenlőség ünnepe

2020. 03. 20-án, 4:50 perkor a Nap a Kos jegyébe lép. Ez az asztrológiai új év, mivel a Kos az első jegy, a kezdetek, az indulás. Amilyen a természet ilyenkor, olyan az ekkor született ember életereje, tudatos része. A Kos jegy indító erejű, tüzes, az emberek előtt járó vezér típusa. A rügyek pattanásig feszülnek, a magok burok része hasad. Ilyen feszült, marsi, harcias energiával vág bele a dolgokba a Kos jegyű ember is. Az új élet elkezdését ünnepelte a régi korok embere, aki a természet ciklusaiban élt, egész életét ahhoz igazította. Nem ” legyőzni” akarta a természetet, hanem benne élve örült és sírt a változó élet hullámvölgyeiben, hullámhegyeiben. „Addig takarózz, amíg a takaród ér.” -típusú bölcsességek a valódi élet megpróbáltatásain, tapasztalatain alapultak. A mohóság, túlköltekezés, habzsolás még a középkorban a bűnös cselekedet volt. Mára minden túlzásba vitt gondolkozás, mozgás, pörgés, kihasználás, felhalmozás a fogyasztói élet természetéből adódó elemi szükséglet lett. Érdemes megfigyelni az emberek viselkedését a járvány ideje alatt. Nem állnak le, hanem gondolataikat túlpörgetve képzelgések dömpingjét árasztják a szociális média oldalain és egymás között is. Egyre jobban belemerülve a borzalmakba, szinte kéjelegnek bennük. Örvendetes tény, hogy sorbaállás alatt megtartják a megfelelő távolságot egymástól.

Miért érkezett el ez a járvány?

2019. 12. 02. 19 óra 21 perckor a Jupiter belép a Bak jegyébe. Ettől az időponttól kezdve a világban a növekedés kezd megállni. Ebben az időpontban kezdődött el a járvány terjedése Kínában. A vírusok minden ökoszisztémában megtalálhatóak, létszámukat tekintve a leggyakoribb organizmusok a földön. Az életjelenségeket nem mutató vírusrészecskeként, csak genetikai információt hordozó virion formában léteznek. Csak megfelelő környezet kell nekik, hogy be tudjanak hatolni az élőlény, gazda sejtjébe. Nem igazán tudják, mitől lesz egy virionból vírus. Megfelelő információra van szüksége ehhez. Valószínűleg érzi a gazda megtámadhatóságának információját, az immunrendszer gyengeségét. Csak az ellenállóképességünk növelésével lehetünk túl a járványon.

Az emberek tömegei élnek természetellenes életet. Rossz táplálék, víz, elektro és fényszennyezés, mérgezések (talaj, gyógyszer, levegő). A nagyon divatos vízkultúrás, mesterséges közegben termesztett élelmiszernek látszó tárgyak nem alkalmasak tápláléknak. Az emberek gyakorlatilag éheznek. 

Megoldás

Vissza a természethez, a természetes ciklusok szerinti élethez! Nincs más!

 

Mivel az ember csak a tragédiákból ért, ezért nem volt elég számára a gazdasági válság, mikor 2008. 01. 26.-án a Plútó bolygó a Bak jegyébe lépett. Ez az év nagyon kemény lesz, mert sok sorsjelölő és isteni szintű bolygó együttállásának sorozata mutatja a nagy belső és külső változás szükségét. Ne gondolja senki, hogy ha vége lesz a járványnak, akkor minden visszatér a régi formájába! A világjárvány csak előkészítő mozzanata a szükséges gyökeres változásnak, melynek tétje az emberek továbbélése.  Jelenleg a Jupiter és a Mars is együttáll a Bak jegyében, ami katonai támadás hasonlata is. Jó esetben a járvány miatt lesz szükség katonai beavatkozásokra, mint határzárra, mozgósítások katonai formájára. Például: kijárási tilalom, emberek megfegyelmezésének durvább eszközei, katonai fegyelem végrehajtása. A Bak jegy a szűkülés, koncentráció jegye. Még a kemény Bak jegyben áll a határok, korlátok bolygója a Szaturnusz, de március 22-től átlátogat a Vízöntő jegybe, ami közösségi összefogás jegye. Július 1-én visszalép. Elvileg eddig tarthatna a világjárvány. Ekkor kezdődik el a kemény dió, a gazdaság újraindítása. Ennek más alapon, más szemléleten, paradigmán kell indulnia! Ha nem, jön a feketeleves.

Még a Kos ideje alatt 2020. 04. 05.  1:05 perckor a Jupiter és a Plútó együttállás. A Jupiter kiterjedése korlátozva van a Bak jegyben, a Plútó a tömeg és hatalom bolygója. Ez az állás egy hatalmas energiájú töltet. Legjobb megélési formája a tömeges, világméretű meditáció elindítása. Van ilyen kezdeményezés, éljünk vele!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük