Asztrológia a kertben – Nyár elkezdődik

A 2020.06. 21-i Újhold után, amely egyben napfogyatkozás is volt, lassan tovább növekszik a növényekben a nedvesség felvétele. Ehhez hozzájárult a sok eső, amely a téli és tavaszi aszályt csökkentette egy kissé. A talaj vízzel való ellátottsága elég sekély, így a gyümölcs – és díszfáknak több gondoskodásra van szükségük. Lazítsuk meg a talajt a fák körül! Minimum 10-20 cm mélyen vigyük be tápanyagokat a fák koronaszélességébe. Ez lehet érett trágya áztatmányos leve, baktérium trágya, amely segíti a talajban lévő tápanyagok ásványi sók felvételét a növények számára. Ezt jó megtenni a zöldségekkel is, a tökfélék nagyon meghálálják a gondoskodást. Most kötnek a cukkini és patiszon virágai. A tökfélék kétivarú virággal rendelkeznek. Amikor a hímivarú virág szirmot bont, rövid időn belül megtalálják a méhek és teszik az ilyenkor megszokott dolgukat, azaz nektárgyűjtésbe fognak. És amíg a virág belsejében ügyködnek, a porzókról a virágpor (pollen) a szőrös kis lábaikra tapad. Amikor a méh továbbzúg és egy másik, történetesen nőivarú virágon landol, a lábára tapadt virágpor egy része lehull és megtermékenyíti a nőivarú virágot. A nőivarú virágból pedig idővel termés fejlődik. A hímivarú virág miután elvégezte a maga dolgát ebben a folyamatban, tulajdonképpen haszontalanná válik. Azaz dehogyis: ilyenkor már nyugodtan leszedhetjük és vihetjük is a konyhába!

2020.06. 23-án hajnalban a gondoskodó Rák jegyben járó növekvő Hold pontosan szembenáll a sok változást mutató Plútó- Jupiter együttállással, amely a merev Bak jegyben áll. Ez hajlamossá tehet bennünket a bemerevedésre, az új dolgok elvetésére.

Kövér porcsin

A növekvő Hold idején fokozódik az épülés, öngyógyítás folyamata mind a növények, mind az emberek esetén. Használjuk fel ezt az időszakot testi-lelki öngyógyulásra. Most kezd fejlődni a fenti képen látható KÖVÉR PORCSIN amely rendkívülien jó és finom nyers zöldség egészségünk védelmében! Még nem virágzik, levele savanykásan finom. Sok magas vitamin- és kiemelkedő omega-3 zsírsav tartalma, és gyakori előfordulása miatt akár ott lehetne mindennapi saláta alapanyagaink között is. Én fontosnak tartom, hogy minél több ember ismerje meg a természetközeli életmód alapvető elemeit. S ennek egyik legfontosabb pillére a pontos növényismeret. Ez az alapja annak, hogy tisztában jöjjünk azzal, hogy a növények táplálékként, illetve gyógykészítményként hatással lehetnek a szervezetünkre.

június 24-25-én Oroszlán Tűz jegyében jár a hold. Ilyenkor a gyümölcsök tartalmaznak nagy tápértéket. A késői cseresznyét, még ha szét is csattant az eső miatt, szedjük le és együk nyersen vagy süteménybe téve! A meggy és a cseresznye szára értékes hatóanyag!!! Nyálkaoldó, köptető, ízületi gyulladás ellen , testsúly csökkentésre, keringésre jótékony.

Június 26- 27 -én a Hold a Szűz jegyben jár, ami a maradék borsó felszedésének a legkésőbbi ideje. Változtassunk a megszokott gondolkodásunkon! Hallgassunk a megérzéseinkre! Vegyünk fel új-régi termesztési módszereket! Például: szalmás mélymulcsos, vagy fűkaszálék takarásos módszereket. A termő talajt folyamatosan táplálni kell élő anyagok lebomlásával, hogy a földben lévő mikroorganizmusok ellássák növényeinket elegendő tápanyaggal. Most kell megelőzni a paradicsom kalciumfelvételét nehezítő hatásokat! A képen látható jelenség hasonlít a gomba betegségekre, de kálciumhiány.

Június 28-29 Péter-Pál  napok, a hagyomány szerinti az aratás kezdete. Hagyományosan a legkorábban érő kalászosok – az őszi meg a tavaszi árpa – betakarításával kezdődik az aratás Szent Iván nap környékén, ám  a rozs, majd a búza Péter Pál nap környékén válik vágáséretté. A zab aratásával zárul a sor.

Június 30-án és július 1-én a Hold a Skorpió jegyben jár. A gyógynövények jó része elkezdi a virágzását. Ilyen az orvosi zsálya, citromfű, kakukkfű. Minden gyógynövény levele a virágzásáig a leghatékonyabb. Elkezdhetjük a parlagfű, dió levelének a begyűjtését! A zöld dióból lekvárt és likőrt készíthetünk. A parlagfű, vagy ambrózia levele a legerősebb immunerősítő növény. Fokozatos  szoktatással történő levéltea ivással megelőzhetjük az allergiákat. Nagyon finom a szárított levélből készített tea.

Július 2-án, hajnalban a Szaturnusz, amely a rend és a fegyelem, törvény szimbóluma visszalép az uralmi helyére, a Bak jegybe. Ez a lazaság megszüntetésének fontosságát mutatja a mindennapi életünkben. Ez a koncentráció, fókuszálás erejének, növelésének az ideje is. A figyelem, amely az életünkre, növényeinkre is vonatkozik alap lesz a későbbi időszakban. Figyeljük meg a magunk és növényeink igényeit és adjuk meg számára, ami szükséges! Éljünk a jelenben és figyeljünk! Felejtsük el a tanult mintákat, berögződéseket! Lássunk és érezzük a jelen pillanatot!

A július 3-4-e a növények terének bővítéséről szóljon. Ha sok a gyom, gyomláljunk. Ha kicsi az edénye a növénynek, ültessünk nagyobb cserépbe!

Július 5-én, 5:44-kor Telihold a Bak jegyében. Ez szóljon a koncentrációról és a figyelemről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük