A Nap a Rák jegybe lép – Tömegerő kiárad

2020. 06. 20-án, 22:44-kor a Nap a Rák jegyébe lép. Számmisztikai értelemben a belépés pillanata is érdekes. A Rák jegy a Hold asztrológiai hasonlat fennhatósága alatt áll, melynek számanalógiája a 2-es.

A Rák jegybe lépés órája két 2-es számot tartalmaz. A kettes szám jelentése: a kiegészülés, az egység két részre szakadása (dualitás). Ilyen dualitás a férfi és a női nemek, a nappal és az éjszaka, belégzés és kilégzés, jin-jang szimbólum. A négyes szám is megkettőzött, ami a FÖLDI LÉT száma.

A Nap belépésének pillanatában a keleti égbolton a Vízöntő szellemi jegy kelt fel, ez a hónap horoszkópjának (belenézni az órába) az Aszcendense. Egy személy Aszcendense a kezdő pillanat bevésődése. Mikor egy kiskacsa kibújik a tojásból, az első mozgó élőlény válik élete meghatározó, követendő személyének. Ez egy életreszóló bevésődés. Ilyen egy időszakasz Aszcendense is, amely az élethez való hozzáállás mutatója. Az életünk festményének az alapszíne: kék és lila, amelyre rákerülnek a bolygók színei, mozgásai, egymással való kapcsolatuk formái, vonalai.

A hónap (június 20- július 20-ig) alapja a Vízöntő újító, mindent felborító, régen megszokott rendből való szakítás időszaka. A fegyelem felborul, minden törvény megkérdőjeleződik, felülvizsgálatra szorul. Ezt láthatjuk az USA-ban a lázadásoknál, a világ hatalmi újrafelosztása kezdődik el.

A törvények, a rend átalakulás alá kerülnek. A Vízöntő nem szereti az alá-fölérendeltséget. Ő egyenrangú kapcsolatokat szeret. Sorra borulhatnak fel a személyi uralomra épülő országok rendje. A Plútó és a Jupiter együttállása hamarosan pontossá válik. Máris egy fokon belül áll. Az együttállás jelentése: A TÖMEGERŐ KIÁRAD, növekszik. Ez az együttállás Halakban álló Marssal harmonikus kapcsolatban áll, ami lehetővé teszi az elnyomottak, „áldozatok” lázadását.

A Rák jegybe lépésekor a Nap a IV. házban tartózkodik, ami az otthon, haza, család, származás területe. Önvédelmi reflexek az otthon megvédésére irányulnak. A Plútó- Jupiter együttállás jó kimenetele a kiegyezéses új törvények, diplomáciai egyezségek kidolgozása és elfogadása.

Július 1-én a Szaturnusz hátráló mozgása miatt visszalép a Bak jegybe, ahol újra veszít az újító szándékából és megmerevedik. Ekkorra a járvány is „megszűnik”. Tanulsága: a belső fegyelem megtanulása, zárt helyen való lét megtapasztalása. Van, akinek börtön volt, van, akinek meditációs kamra a karantén. Akinek börtön volt, lázadni kezd; akinek meditációs lehetőség volt, megújulva indul a következő hónapok nehézségei felé.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük