A Nap belép a Skorpió jegybe

Október 23-a nulla órától a Nap belép a Skorpió jegybe, ami a mélységek és az élet- halál kérdések érzelmi-szellemi jegye. Az elkövetkező egy hónap alatt ez legyen a gondolataink középpontjában! Akkor élünk jól, ha mindent időben teszünk. Nem véletlenül van ekkor a Halottak napja.

A belépés pillanatában a keleti égbolton az Oroszlán jegy kelt fel, ami az egy hónapi időszak Aszcendense. Az ember és időszak Aszcendense az alapot, alapszínt, alaphangulatot szimbolizálja. Az elkövetkező egy hónap alatt a tudatosság, a vezető erőnk erősítése a legfontosabb feladat. Ebben a pillanatban a Bak Hold együttállásban van a hatalmat, erőt mutató Plútóval, ezért az önmagunk feletti hatalom gyakorlása, erősítése válik fontossá, az égiek ezt támogatják a legjobban.

Ahogyan az égi erők mozognak, szimbolikusan léteznek, úgy léteznek és mozognak bennünk is ugyanolyan erők.

„Hullámzó dombok emelkednek,
csillagképek rezegnek benned,
tavak mozdulnak, munkálnak gyárak,
sürög millió élő állat,
bogár,
hinár,
a kegyetlenség és a jóság;
nap süt, homályló északi fény borong –
tartalmaidban ott bolyong
az öntudatlan örökkévalóság.” (József Attila: Óda)

 

Ez a Hold-Plútó együttállás egy szép és harmonikus kapcsolatban áll a Szűz Vénusszal, ami jó, művészi íráskészséget hozhat ki az arra született emberekből.

Aki nem kapott ehhez tehetséget, ezen a napon elcsendesedve, befelé fordulva, meditációs állapotban megérezheti a benne megbúvó tehetségeket, mert a Vénusz a második házban áll. Ez a tehetség biztosíthatja a jó megélhetést is.

A Vénusszal szemben álló, a képességét teljesen megmutató Neptunusz bolygó a mély tudattalanunkból is előhozza a számunkra szükséges információkat.

A lényeg, hogy nincs akaratosság, csak belső figyelem!

A jó életünk érdekében fel kell vállalnunk a nagy belső és külső változásokat is. Ezt a Merkúr és a forradalmi változást jelző Uránusz közötti szembenállás jelzi. Ez alapvető, gyökeres változást mutat a gondolkozásunkban, viselkedésünkben. A szélsőséges megoldásokat viszont kerüljük el!  A gyermekkori vágyaink, ami önmagunk tiszta és ösztönös képességeit jelenti fedezzük fel újra önmagunkban! Lépésről lépésre valósítsuk meg azt az életünkben akkor, ha alkalmunk nyílik rá.

„Ha bezárul egy ajtó, kinyílik egy ablak.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük