A Nap az Ikrek jegybe lép

2022. május 21-én 3 óra 23 perckor a Nap belép az Ikrek jegybe. Az időpillanat Aszcendense, a keleti égbolton éppen felkelő jegy, a Kos. Ez meghatározza az elkövetkező egy hónap alaphangulatát.

A Kos asztrológiai hasonlat és az Ikrek jó kapcsolatban vannak egymással, mert mindkettő kifele forduló jegy. Az Ikrek aktívan keresi a kapcsolatokat, amit a Kos kezdeményező ereje támogat. A Kos harcias jellegű, nem szereti, ha akadályok állják az útját. Az Ikrek simulékony, alkalmazkodó jegy, szereti a változatosságot. Bolygója a Merkúr ami most szintén az Ikrek jegyben áll, ezért ott jól érzi magát, mert elemében van. Az elkövetkező egy hónap a kapcsolatok fontosságáról és annak erejéről szól majd, mert az „erő velem van” típusú bolygóval jó kapcsolatban áll. Ez az elemi erejű Plútó, ami az alvilág ura is.

Rejtett érzelmek, titkok kerülhetnek a felszínre, ami változásokat generálhat. Titkok tudódnak ki, ami megrendítheti a bizalmunkat egyes emberek és embercsoportok iránt. A Kos jegyben álló Jupiter és a benne álló Vénusz segítheti a titkok feltárását, nyilvánosságra kerülését. Ez biztonságérzetünket is  megszünteti, mert a világról alkotott egész elképzelésünk rendülhet meg. Semmi nem olyan, mint azt gondoltuk, sem a szavak, sem az ígéretek. A szavak értelme is ki lett fordítva, ami a mai napig folyik.

Mivel a bankrendszer és a valuták (Vénusz) is bizalomra épülnek, ezért ott is változás várható! A pénznek jelenleg nincs arany fedezete, de ez a bizalomhiány miatt megváltozhat.

Az összes bolygó-hasonlat a keleti oldalon (énközpont) áll, ezért az elkövetkező egy hónap alatt legjobb, ha saját gondolatainkra, érzelmeinkre, cselekvéseinkre figyelünk; azok okait megvizsgáljuk, és megváltoztatjuk, ha szükségét érezzük.

Emberek tömegei szerveződnek csoportokba (Vízöntő Szaturnusz), aminek célja a gyökeres változás indítása.  A lehetséges, különféle tiltó rendelkezések csak növelik a szervezetekbe való tömörülés vágyát. Az ún. öntudatra ébredés tömegekben indul el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük