Asztrológia a kertben – a kert lassú nyugalomba vonulása, a világ átváltozása

Október 17-18-19 reggel a Hold elkezdi növekedését a Skorpió jegyben halad. Ez a csípős, aromás gyógynövények ültetésének legjobb ideje, mert a jegy vizes, levelekkel működik a legjobban. A káposztafélék íze ilyenkor a legfinomabb, ha leszedjük őket. Savanyú káposzta készítése nagyon egyszerű művelet, mert az aprítása a leginkább időigényes folyamat. Ízlés szerint fűszerezzük (bors, fokhagyma, kömény, mustármag), jól megsózzuk majd egy befőttes üvegbe téve gyakran lenyomkodjuk. Ha hétvégén készítjük és otthon vagyunk, akkor óránként lenyomkodjuk, míg a magából kieresztett folyadék el nem lepi a káposztát. Utána egy vékony pohárral lenyomva lefedjük, hogy ne kerüljön a káposzta a folyadék fölé. Kb 10 nap (hőmérséklettől függően) és fogyasztható.

Ő a legjobb immunerősítő táplálék! Nyersen fogyasszuk!

Október 19-20-21 reggel a Hold a Nyilas jegyben jár, ami tüzes és szereti a nyitottságot, távlatokat, teret. Ha megtehetjük olvassunk kalandos történeteket a messzi vidékekről, és/vagy menjünk el parkokba, növénygyűjteményekbe, kertészetekbe, arborétumokba. A gyümölcstermő fák ültetésének a kezdete ez az időszak.

Október 21-22-23 a Hold a Bakban jár. Gyökérzöldségek kivételére jól lehet ez az időszak. 23-án tervezhetünk egy kertbeli sütögetést a barátainkkal (sokan félnek!), vagy szépíthetjük a kertet. Legyen öröm ezen a napon! Célirányosan törekedhetünk a jó érzésre és az örömre. A Vénusz és a Szaturnusz között egy harmonikus állás van. Virághagymák jó ültetésének az ideje is. Konkrét célt nem érdemes kitűznünk, mert az „EMBER TERVEZ ISTEN VÉGEZ” asztrológiai állás van. Az akarat áll gátlás alatt. A meditációnak is jó ideje van!

Október 23-a nulla órától a Nap belép a Skorpió jegybe, ami a mélységek és az élet- halál kérdések érzelmi-szellemi jegye. Az elkövetkező egy hónap alatt ez legyen a gondolataink középpontjában! Akkor élünk jól, ha mindent időben teszünk. Nem véletlenül van ekkor a Halottak napja.

Október 23 este -24-25-én a Hold a Vízöntő rebellis jegyében tartózkodik. Ekkor tervezhetünk valamilyen újítást a kertben (pl hinta, sütögető építése), amit később a Bika Hold idején tehetünk meg. A világban is várhatóak rebelliók, tiltakozások, mert ennek is itt van az ideje. (Uránusz szemben a Nap- Merkúr együttállással, trigonban a Holddal)

Október 26-26-27  a Hold a Halak jegyben jár, ami nem a tettek ideje. Ábrándozás, meditáció, szépség magunkba vétele a legjobb tevékenység a kerttel kapcsolatban. Nézzük a levelek színét, növények formáját, és fedezzük fel a magunkkal való hasonlatosságokat. A növény is kapaszkodik a fény felé, szilárdan gyökeret ver a talajban.

Álljunk két lábbal a földön, ha arra van szükség!

Október 28-án reggel a Hold átmegy a heves Kos jegybe. Ilyenkor indítsunk bármilyen tevékenységet, amit október 30-tól valósítsunk meg! Ekkor ér a Hold a földies Bika jegybe.

Október 31-én, Telihold idején a Hold a Bika jegyben jár és délután, 16 óra 10 perckor együtt áll a legerősebb változást mutató Uránusz Bolygóval!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük