A Nap belép a Szűz jegybe

2023. 08. 23-án, 11 óra 2 perckor a Nap Szűz jegybe lép.

Ekkor a keleti égbolton a Mérleg jegy van felkelőben, ami az időpont Aszcendense, alapja. A kiegyensúlyozottságra törekvő jegy uralkodója, a Vénusz Oroszlán jegyben áll, ezért hajlamunk lehet a gőgre, mások iránti lenézésre, ha erre a születési képletünkben is erős JELEK találhatók.

Szélsőséges esetben – önmagába való szerelmes hajlam – NÁRCISZTIKUS vágy is kialakulhat. Jó esetben csak múló öndicséret jelenhet meg, ami a „szép vagyok, jó vagyok, okos vagyok dicsérettel véget is ér. Nincs ezzel semmi baj, mert legfontosabb szeretet önmagunk elfogadása, elismerése, ami a többi ember felé való elfogadás alapja.

A harmonikus érzelmi állapotból való kibillenés lehetőségét a Vénusz és Jupiter között lévő gátolt asztrológiai kapcsolat előhozhatja. A tudattalan érzelmi állapotunkat mutató, Skorpió jegyben álló Hold szintén gátolt vénuszi kapcsolata ráerősít a lehetséges dühös vagy letargikus állapotra. Ilyenkor szélsőséges érzelmi állapotok váltakozhatnak.

” Nem ismer el a külvilág, a párom, a munkahelyem” – érzet fájdalma is megjelenhet a napokban, ami a hónap egyik kellemetlen közérzete lehet számunkra.

Ezeket a kellemetlen érzelmi állapotokat ellensúlyozhatja, ha valamilyen alkotó vagy kreatív munkába fektetjük a figyelmünket. Jót tehet nekünk, ha aprólékos, művészi tevékenységben leljük örömünket. Ez lehet képkirakás, festés, faragás, kézimunkázás, varrás, főzés, sütemény készítése. (Szűz Nap és Mars trigon Uránusz) Új ötletek egész rohama is áramolhat felénk, ami hétköznapi életünket felboríthatja, kimozdítja.

Jó alkalom ez a hónap az utazásokra, felfedezésekre is! Nem kell messzire menünk, elég ha ismeretlen tájakat fedezünk fel, akár KISHAZÁNBAN is.

UTAZÁSAIN SORÁN FIGYELJÜNK A RÉSZLETEKRE! A FIGYELMETLENSÉG CSAK ELVONULÁSOKNÁL JÓTÉKONY!

Meditációs kurzusokra is alkalmas az elkövetkező egy hónap, ahol a NEMAKARÁS alapvető létállapot. (Mars- Neptunusz szembenállás)

Hétköznapi életben a ” nem tudom mit akarok, hogyan tegyek, mit tegyek” gyakori gondolatok lehetnek. Ilyenkor legjobb az első, belső megérzésre, a felmerülő józan paraszti észre hallgatni.

MOST IS FONTOS DOLOG A SZÍV ÉS AZ ÉSZ ÖSSZEHANGOLÁSA.  (Nap- Neptunusz szembenállás) Se a racionális, se az érzelmi részünk NE KERÜLJÖN HOSSZÚ TÁVON TÚLSÚLYBA. 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük