Az asztrológiai új év kezdete- tavaszi napéjegyenlőség

2023. 03. 20.-én, 22 óra 25 perckor a Nap belép a Kos jegybe, kezdődik az igazi tavasz ÉS AZ ÚJ ÉV.

A Kos jele nem a kos állat szarvát szimbolizálja, hanem a KITÖRŐ ÉLETERŐT ami a mostani időszakot jellemzi. A Halak időszak alatt az élet visszahúzódva várta az életerő kitörésének az idejét. Ilyenkor az ERŐ begubózva ÉRLELŐDÖTT, ahogyan a magban is átalakul és fejlődik az élet, mielőtt az áttöri a mag héját és láthatóan is megjelenik apró növény formájában. A Halak jegy átadó jellegű, a tél átadja helyét a tavasznak.

A Nap Kos jegybe való belépésének a pillanata – szimbolikus formában – megmutatja az elkövetkező egy év lehetőségeit, tendenciáit.

Mik ezek a tendenciák?

Az idő pillanat Skorpió Aszcendense, alapja megmutatja azt, hogy Az elnyomott, rejtett, tudattalan tartalmak kerülnek feltárásra. Ezek a kuktaszelephez hasonlóan kitörnek a felszínre és láthatóvá válnak. Egyéni életben is érdemes ezeket a felszínre hozni, átbeszélni, nehogy váratlan kitörésével kárt okozzon. Ezt segítheti az Skorpió urának a racionális, kommunikáló Ikrek jegyben való tartózkodása. A különféle hatalmi játszmákat, domináló játékokat érdemes abbahagyni, okait átbeszélni. A Nagypolitikában is ennek van itt az ideje (sértettség, félelem, egyeduralomra törekvés). 

Mivel a Halak és a Kos jegy erős a benne álló bolygóhasonlatok miatt, ezért a Víz elem találkozása a Tűz elemmel gőzként jelentkezhet bennünk, egyénileg és kollektíven is. Ez erősíti a Skorpió lenyomott, gőzös jellegét. A Mars nem erős a szellemi, gondolkodó Ikrek jegyben, ezért a „szájkarate” inkább lesz jellemző, mint a tettlegesség. Ez a Mars feszült (90 fok) állásban van a bizonytalanságot, zavart mutató Neptunusszal és a Nappal, ezért egyénileg és a Nagypolitikában is nem tudjuk mit akarunk.

GYAKRAN NINCS KIJELÖLT CÉLJA AZ AKARATUNKNAK. Teszünk dolgokat, de cél nélkül. AZ OKOS EMBER MOSTANTÓL először A PONTOS CÉL KIJELÖLÉSÉVEL FOGLALKOZIK!

A dominanciára való törekvés (Plútó szextil Nap) megjelenhet az egyéni életben is, ami ÁLDOZAT- AGRESSZOR- MEGMENTŐ szerepet alakíthat ki.

A Kos időszak alatt a tiszta, egyértelmű módon, TISZTA VIZET ÖNTSÜNK A POHÁRBA! Ez lehet az egész év legfontosabb feladata a kapcsolatokban és ÖNMAGUNKÉRT VALÓ MUNKÁLKODÁSBAN IS.

Ezzel felkészülhetünk a elkövetkező SZELLEMI KORSZAKVÁLTÁSRA.

A Bika jegyében álló Vénusz erős, jól érzi magát benne. A szűkülést, koncentráció is hozható Szaturnusz (Halak) kedvező állásban van ezzel a Vénusszal.

Minden anyagi, pénzbeli dolgainkat kezeljük céltudatosan!!! Ne engedjünk a szétszóródást hozható impulzusoknak! Lesz bőven ilyen kísértés.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük