Asztrológia a kertben – Teliholdtól Újholdig – raktározás télire

2020. 08.03-tól a Nap fogyó fázisába érkezik. Ilyenkor a legfinomabbak a föld alatti termések: újrépa, újkrumpli, újpetrezselyem. Akinek sikerült a zeller, megkóstolhatja a finom termését. Telihold alatt a Vízöntő levegős, szellemi jegyben áll a Hold-hasonlat, női istenszimbólum. A levegős elemhez tartozó asztrológiai jegyben a virág ideje érkezik el. A bársonyvirág/ büdöske nagyon hasznos a kertünkben, mert zavarja a kártevők egy részét, egyben kiváló méhlegelő. Pompázik a Cickafark, amely hasznos gyógynövény, főleg női bajok doktora. Hagyjunk helyet ennek az értékes vadnövénynek a kertünkben! Puha, selymes levelű, jól nyírható a gyepben is. A mai világban a fűfélék mellett más gyepbe illeszthető növényeket is hagyjuk meg, mert így közelebb lehetünk a természetes élethez, mellyel egészségünk is erősödik. Örüljünk, ha kertünkben sok rovar található! A rovarok a madarak és más földben élő állatok elesége, amivel gazdagíthatjuk a körülöttünk lévő élővilágot. A kertünkben lévő élővilág életereje beköltözik az általunk nevelt növényekbe, amivel minket is gazdagítanak.

Élelem csakis a gazdag élővilág által látogatott talajban és területen keletkezik és növekszik. Az élelemnek látszó, mesterséges közegben nevelt növények nem tartalmaznak elegendő tápanyagot! Gyakran csak a látványt növelik bennünk, mert szemrevalók, de nem táplálóak.

Augusztus 5-én a Hold az általa kedvelt Halak jegybe lép. Mivel a Hold szimbóluma a Halak jeggyel azonos vizes, érzelmi tulajdonságú, a Hold-anya lubickol a jegyben. Ilyenkor a levélzöldségek gyűjtésének ideje van. Az új-zélandi spenót értékes táplálék a mostani időszakban. Készítsünk újkrumpliból petrezselymes krumplit! Önmagában is finom táplálék.

A mostani időszak a kreativitás és alkotás ideje.

Ne akarjunk semmit görcsösen, mert az akarás ideje nem most van.

Augusztus 6-án a Hold együttáll a Neptunusz bolygóval. Egy nehéz munka után a kertünkben csak locsoljunk és lazítással kerüljünk meditatív állapotba. Ez az állapot sokat segíthet megérteni a helyünket az életben, a jelenlegi világ eseményeinek a megértéséhez is hozzájárulhat. A fegyelem és önfegyelem ideje újra elkezdődik, majd folytatódik egy pár hónapra. A kertünkben is gyakorolhatjuk az önfegyelmet, a növények igényeinek megfigyelésével és rájuk való hangolódással.

A Hold –  Neptunusz együttállás a RÁHANGOLÓDÁS-ra segít minket.

Megérthetjük a másik ember: házastárs, gyermek, anyós, após tetteit, ha képesek leszünk a ráhangolódás művészetére. Ez nem fejben tudás, hanem az ösztönvilágunk és szellemi részünk kiterjesztése a mindennapokba.

Az augusztus 7-8-9-e egy nehéz időszak, mert gyakran érezhetjük magunkat visszafogva. A sikertelen próbálkozások miatt dühösek lehetünk. A kertben se próbáljuk az összes gyomot kiirtani, mert azok szükségesek a meleg szárító hatásainak a kivédésére. A gyomok megkötik a hajnali párát, védik a növényeinket a kiszáradástól. Csak a nagyon zavarókat távolítsuk el! A paradicsom alsó leveleit vágjuk le, hogy a sokféle gombabetegség ne támadja meg jobban! A Kosban van a Hold, ami a gyümölcsérés ideje.

Augusztus 10-11-e a Bika jegy élvezete töltse ki a kertben tartózkodás idejét. Játszunk, pancsoljunk, zuhanyozzunk! Adjuk magunknak élvezetet egy-egy sütögetésben, kellemes baráti társaságban!

12-én az Ikrek jegybe lép a Hold. Az olvasás és információszerzés ideje van. Tudatosan keressük a kertünk, kertészmódszereink jobbítását s többi emberrel való kapcsolattal. Sok problémát okozhat a növényvédelem. Ökológiai módszer vagy vegyszeres legyen. Esetleg a kettő kombinációja.

Augusztus 15-én a Hold a Rák jegybe lép, ahol szintén nagyon jól érzi magát, mert a Hold saját jegye. Ez az anyai, apai gondoskodás ideje. A gondoskodás tárgya lehet a kert, a család, a nemzet. Mindegyik hozzá tartozik. A katolikus vallású emberek Nagyboldogasszony ünnepét ülhetik, amelyet Szent István avatta ünneppé.

Augusztus 17-én kiszabadulhatunk a gátlások alól és lépjünk kapcsolatba azokkal az emberekkel, akik tudják, ismerik a kertészeti módszereket. Menjünk táborba, bemutató kertekbe! Az Oroszlán jegyben álló Hold a Tudó Emberek közelségét javasolja, teszi lehetővé. Augusztus 18-án, este újra egy ciklust tettünk meg és Újhold segíti a következő időszakról való elmélkedést.

Az Oroszlán jegyben álló Hold- Nap együttállás a Tudatos Élet felé való igyekezetet segíti.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük