Önellátás

Szinte habzsolva olvassuk a weboldalakon azokat a cikkeket, melyek a szabadságról, netalántán a civilizációról való leválásról adnak hírt. Ennek kapcsán felmerül bennünk a kérdés, érdemes-e vidékre költözve önellátásra törekednünk, vagy éljünk-e tovább is a városban. (helyi piac.hu)

Kivonulni a „rendszerből”!!!

 

Önellátás gondolat felmerülésének oka,

Bizalomvesztés.

Talán mindenki tapasztalja Magyarországon az államban, a kormányokban való csalódást, a bizalomvesztést. Tömegek érzik azt, hogy mindenhol az igazságtalanság győz, az erkölcstelen emberek válnak gazdagokká és tehetősekké is. Az ő kezükben van a pénz, a gazdaság, a média. Sokan kezdik észrevenni, hogy az állam által nyújtott szolgáltatás, talán egy kiszolgáltatás. A szakemberek ezt az állam legitimációs válságának nevezik. Úgy érzik az emberek, hogy az állam nem hiteles, mert nem tölti be a feladatát.

 

Mi az állam feladata?

  1. belső rend megteremtése,
  2. meghatározott társadalmi és gazdasági viszonyok fenntartása, az államforma szerinti viszonyban,
  3. a külső védelem biztosítása,
  4. a társadalom szervezése, vezetése.

Mivel éri el az állam?

  1. rendvédelem
  2. igazságszolgáltatás (jogszolgáltatás lett)
  3. képviseleti demokrácia – kutyakomédia, a miniszterelnök irányítása alatt áll

Lényegében pártokrácia alakult ki, a többségi képviselők diktálnak.

  1. hadsereg, határvédelem (nem elég erős)
  2. A társadalom megszervezését, az önkormányzatokat is átvette egy-egy párt, függetlensége, önállósága csökkent.

Nem veszik figyelembe a szakmai szervezetek jelzéseit.

A belső rend az alvilág befolyása alatt van. Sokan látják, hogy személyes összefonódásban való részvétel nélkül semmire nem jut az ember. Mutyi-világ van Magyarországon. Egyetlen ember van Magyarországon, akit a média is figyelemmel kísér, és nincs semmilyen kiszolgáltatott munkaviszonyban, ezért elmondhatja a valóságot. Ez pedig Róna Péter közgazdász, bankszakember. Kifejtette, hogy egy prosztata-problémához is összeköttetés kell. Külön orvost kell keresni, ehhez a banális betegséghez is.

Ő jelezte évekkel ezelőtt, hogy a „devizahitelezés” hibás termék, és emberek millióinak életét fogja megkeseríteni. Óriási belpolitikai problémákat teremthet. A lenti linken elérhető műsorban Havas Henrik is megrémült, mert a gazdasági szakember kimondta az igazat is; vagyis pártoktól függetlenül, ami jó volt, azt jónak tartotta, ami nem, azt pedig nem tartotta jónak. Egy szakembertől ezt várná el minden normális ember.

(https://www.youtube.com/watch?v=aCgqE7wRpZY)

Igazságszolgáltatás: hatalmi nyomás alatt van. (bankok, transznacionális vállalatok, lobbi-érdekek.)  A bankellenességgel nem vádolható Róna Péter (bankár volt Angliában), hosszan beszél erről a témáról.

(https://www.youtube.com/watch?v=vEp6_3VxXH4)

Képviseleti demokrácia: Egy párt köré csoportosuló érdekkörök befolyása alatt van.

Hadsereg, határvédelem: A nálunk működő cégek biztonságának jól felfogott érdekében, ez kezd fejlődni.

Társadalom szervezése: Ennek a területnek az lenne a feladata, hogy információkat közvetítsen az emberek, emberek csoportjai és az államvezetés között. A helyben lakó emberek igényei szerint, a helyi önkormányzatoknak segítséget, (nem beleszólást, zsarolást) kell adjon az állam. Örökérvényű dilemma: a központi hatalom, vagy a helyi hatalom legyen erősebb egy országban?

 

Az önkormányzat nem a helyi képviselők és a polgármester, hanem minden egyes lakos a tagja!!!

Ezt kevesen tudják, mert a helyi kiskirályoknak – akik gyakran a központi hatalom emberei – nem ez az érdekük. A képviselő és a polgármester a lakosság szolgálatában áll, tehát közszolgák.

Nagyon fontos! A hatalom az emberek megosztásának játszmáival éri el a hatalmát az emberek fölött.

Ilyen megosztó szervezet minden párt, amelyek ideológiák alapján egymásnak ugrasztják az embereket.  A liberális, konzervatív, szocialista elvek szitokszavakká váltak, a politikai felek között lövészárok húzódik.

Miközben ők látszólag veszekednek egymással, a háttérbe húzódó, valódi hatalom bármit megtehet. 

A fenti okok miatt, amit az emberek megváltoztathatatlannak látnak, tömegek érzik magukat annyira kiszolgáltatottnak, hogy „Légy önellátó, légy szabad!”-  felhívással, ki szeretnének vonulni a jelenlegi „rendszerből”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük