Mi az asztrológia számomra?

Mi az asztrológia számomra?

Az asztrológia számomra beavatási út.

Beavatás

A beavatás számomra az élet rejtelmeibe való fokozatos betekintését, átélését jelenti, amely része a mindennapoknak.

A beavatás azonos az életben való elmerüléssel. Ez hasonlatos textil beavatásához. Talán még emlékszik valaki korosztályomból, szabó és textillel foglalkozó ember arra a módszerre, mikor egy természetes anyagból készült (pamut, len, kender) textilanyagot forró vízben beavattunk. Így előkészített textilt már felhasználhattuk varrásra, amely többé már nem zsugorodott össze.

Ilyen hatása van az élet rejtelmeibe való beavatásnak is. A beavatott ember sem „megy többé össze”, embersége, tartása nemcsak nem csökken, hanem megnő. Az élet rejtelmeibe beavatott ember minden dolgot a maga valóságában lát, mert megtanul figyelni.

A beavatás útja nem langyos „habos torta” életet jelent. Átélni az életet a maga valójában, belemerülni annak lehető legtöbb részébe, ágába, már maga a beavatási út.

Beavatás testen keresztül

A beavatás legtöbbször testi szinten kezdődik valamilyen betegség formájában.

A beavatásra törekvő ember lelke ilyenkor kérdez. Miért történt mindez? A választ is megtalálja hozzá, amely testi és lelki gyógyulással jár.

Minden anya ismeri azt a jelenséget, mikor egy kisgyerek kigyógyulva gyerekbetegségéből, hirtelen, pár nap alatt sokkal érettebbé válik. Ha átéljük a megpróbáltatást, lelkünk benne él a folyamatban, aktívan részt veszünk a gyógyulásunkban, érettebbé válunk, átégünk a betegségen. Ez a testi beavatási út. Az élet valóságában, nehézségeiben való elmerülés, és abból való kilábalás képessége megtanulható. Nem létezik könnyű beavatás.

Beavatás lélekszinten

Az okos lélek figyeli másokat és lehetőleg más hibájából tanul. A test, jelzéseken keresztül mindig üzen nekünk. Érzeteken keresztül jelzi, hogy mi jó, és mi rossz neki. Az okos ember annak érdekében, hogy a betegséget megelőzze, különféle életmód változtatásokat tesz.

Az életmód változtatását mindig valamilyen gondolkodási és érzelmi változás előzi meg. Ezután testére már vigyáz, vagyis folyamatosan figyel annak üzeneteire, a lelkével is foglalkozik, erősíti azt és emelgeti, mert tudja, hogy a lélek és érzelmei hatnak a test működésére. Az orvostudomány is kezd újra foglalkozni ezzel a jelenséggel.

Beavatás szellemi szinten

Szellemét tisztítja, gondolatait megválogatja, rajtatartja a belső szemét. Gondolkodásunk olyan, mint az autó szélvédője: folyamatosan tisztán kell tartanunk azért, hogy tisztán lássuk a valódi világot, amely körül vesz minket. A gondolkodásunk tisztítása arra való, hogy meglássuk az életben a lehetőségeinket, és éljünk vele. Asztrológiai nézőpontból: éljünk a születési képletünk szerint.

Kövesi Péter beavatásról szóló írásából idézek:

„A beavatás útja ma a megértésen, az intellektuson keresztül vezet, és voltaképp önbeavatás, hiszen az egyéni gyakorláson, fejlődésen van a hangsúly. Ha így közelítjük meg, az egész életünk egyetlen beavatási út, amely a tudatlanságtól a tudás, megvilágosodás; a haláltól az élet, a szenvedéstől a boldogság, a kiszolgáltatottságtól szabadság felé vezet.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük