Halak hónap

A Halak jegy általános jellemzése

 

Február 18-án 12:17:59 -kor a Napot az évszakváltó vizes Halak jegyén látjuk áthaladni, nagy áradások idején vagyunk. A földek nedvesek, vízmosásosak, az állatok kezdenek ébredezni téli álmukból, hogy utódokról gondoskodjanak. Téli álmuktól zavaros szemükkel még bizonytalanok, félig álom, félig valóság között lebegnek. Úsznak át az új tavaszba.

Uralkodik a Jupiter, a Neptunusz transzcendens bolygója az egyetemes szeretetet hívja elő az új élet születésének érdekében. Ebben a jegyben a Jupiter meleg, száraz tulajdonságához a víz elem hidege, nedvese társul.

A Neptunusz transzcendens bolygója is vizes jellegű, ezért itt együtt van jelen a kedves, barátságos Jupiter optimizmusa, az általa jelezett vizes jellegű hangulatváltozásaival, ami álmodozóvá, érzelmessé, együttérzővé alakítja a Halak jegyét.

A harmonikus Halak-szülött mély érzésű, szelíd, kedves, jóindulatú, segítőkész, együttérző, önzetlen. Mindenkivel képes lelkileg azonosulni, de jó erkölcsi érzékéből adódóan képes különbséget tenni jó és rossz között. Szeretettel fordul minden élőlény felé. Derűs, barátságos. Sokan vesznek részt közülük a különféle karitatív, ember és állatbarát szervezetekben. Művészi hajlama van. Zenei és színérzéke kitűnő. Érdeklődik a misztikus és érzékfeletti dolgok iránt. Hajlamos elmélyedni meditatív tudatállapotba.

A diszharmonikus Halak ember túl érzékeny, túlzottan érzelmes, képzelgő. Túl könnyen befolyásolható, mert együtt érez, és nem veszi észre, ha becsapják. Hajlamos arra, hogy megtévesszen másokat vagy saját magát. Álomvilágban, képzeletvilágban él, eltávolodik a valóságtól. A gyakorlati életben nem tud érvényesülni, mindig támaszra van szüksége. Menekül a rideg valóság elől „másféle” tudatállapotokba. Így kerülhet kapcsolatba alkohollal, kábítószerekkel stb… A különféle szélsőséges vallási szekták táborában is szép számmal előfordulnak, mert együttérzésük miatt becsaphatóak.

Rendetlenül táplálkozik és szabálytalan életmódot folytat. Ezért vagy nagyon elhízik, vagy abnormálisan lesoványodik. Hajlamos a nyirokrendszer és folyadékháztartás zavaraira.

A Halak feladata a túlzottan gyenge énjük erősítése, mert akaratuk könnyen befolyásolható, eltéríthető, ezért életük folyamatos harmonikus vitele gyakran nehezen valósul meg. Túl kicsi a realitásérzékük.

Lényegi jelentése: az anyagvilág kötelékeinek feloldója, a tudat kitágítója, a mindennek azonosuló, az érzelmek tengerében lebegő.

Téli évszakváltó, változó, labilis, mozgékony, vizes, negatív, befelé forduló, befogadó, érzékeny, érzelmes, szétáradó, emocionális.

A Halak testrésze: a lábfej.

2017-es csillagállások, lehetőségek

A mostani időszakban fordítsuk a figyelmünket a családi kapcsolatainkra, a gondoskodó hajlamainkra. Első dolgunk csak annyi, hogy figyeljük ezt meg!

Vajon, hajlamosak vagyunk-e családi kapcsolatainkban az elnyomásra, túlzott nyomásgyakorlásra, mikor csakis nekünk lehet igazunk? (Skorpió Hold kvadrát Nap, Plútó- Uránusz és Mars Kvadrát, Plútó- Jupiter kvadrát)

Egyensúlyban van-e a családban a munkamegosztás, vagy valaki túlzottan sokat vállal? Teremtsünk mindenben egyensúlyt! (Jupiter a Mérlegben)

Ezek a feszültségek akkor is a levegőben lehetnek, ha nem figyelünk rájuk. Ideje van megoldani őket!

Lehetőségünk van arra, hogy megvalósítsuk a rendet (Bak Plútó, Szaturnusz a Nyilasban) a családban. Legyen mindenkinek egy jól körülhatárolt feladata és kötelessége! Ez alól a gyermekek sem kivételek. Tiszteljük meg őket azzal, hogy bevonjuk őket a közös feladatokba! Mindenkit képességeinek, korának, erőnlétének megfelelően vonjunk be! Ezzel szép lassan magunkhoz emeljük őket, együttműködő, közösségi lénnyé formáljuk őket.

Ha a fenti feladatokat (belső lelki történetek, gyakorlati megoldása) sikerül megoldani, örömmel várhatjuk a tavaszt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük