Újév kezdete – Kos 0

Március 20.-tól az évszakot indító Kos harsány, tüzes, lendületes, kardinális időszak. Úgy robban be az új tavasz, mint egy győztes hadvezér. Ez a Mars uralmi jegye. Erőben van a Nap, a természet megújul, kirobbanó erőben lévő rügyek a bokrokon, fákon mindenütt. Friss fűszálak törnek fel a föld alól. A tavasz életenergiája elkergeti a tél okozta fáradtságot is az emberben, ha elegendő ideig tartózkodik a természetben.

Feszült indítóerő jellemző erre a jegyre, ami diszharmonikusan erőszakosságot kölcsönöz a szülöttnek, harmonikusan lendületet adó, kezdeményező, másokat erősítő hatású, vezető alkatok. A Kos tüzes, kardinális, pozitív (kiáramló) energiája nem gondolkodik, mérlegel, hanem (szinte ész nélkül) megy a feje után. Diszharmonikus Mars állás esetén egy Kos Napú, vagy Aszcendensű, – képletesen értve – szinte fejjel megy a falnak. Ezért tapasztalható náluk a gyakori fejfájás, ami a nem kellőképpen levezetett feszült marsi energia mellékhatásaként jelentkezik. Az élet dolgaihoz való nem megfelelő hozzáállás fizikai testünkben is bajokat termel, aminek az a dolga, hogy zavaraival, fájdalmaival figyelmeztessen minket ezek megváltoztatására. Egy fejfájós ember nem pattog, és pattogtat, hanem a fájásával van elfoglalva annak érdekében, hogy befelé figyelésre, helyes életvitelre kényszerítse őt.

A Kos feladata a másokra való odafigyelés megtanulása, mert ösztönösen, gondolkodás nélkül áramlik ki belőle az az energia, ami másokat esetleg bánthat, sérthet. Feladata, hogy kitűnő vezetővé váljon, aki mindig elől jár és felderíti a terepet, mielőtt mások merészelnének rálépni az új területre. Kitűnő katonák, felfedezők, újítók lehetnek belőlük, ha marsi energiáikat jól élik meg.

Lényegi jelentése, kulcsszavai: az első, az indító, a kezdő, vezető, élenjáró, a harcias.

Tavaszi évszakindító, kardinális, tűz, ösztönös, pozitív, kifele ható, érzelmeket, indulatokat kifejező.

A Kos testrésze: a fej.

2017. 03. 20. 11:14:36 Budapest

Ebben a pillanatban a keleti égbolton éppen a Rák csillagjegy kelt fel, ezért az évkezdet alapja a Rák jegy tulajdonságai. A Rák jegy érzelmi központú, erős, határozott erővel rendelkezik. Lényege a családias összefogás. Az emberek érzelmi alapú, egymásról való gondoskodásban lévő együttműködése a célja.

A mostani időszak meghatározó, hosszútávú energiaállapotát, a lassú Jupiter bolygó, és a hétköznapi életen felülemelkedő, transzcendens bolygó az Uránusz határozza meg. Ez a két bolygó-hasonlat jelenleg egymással éppen szemben áll, a két erőteljes jegyben, a Kosban és a Mérlegben. Az Uránusz a Kosban hatalmas újító erőt mutat, ami rebellis szembenállást jelez a hétköznapokban is. Ez a forradalmak jele. A Jupiter a Mérlegben, az egyensúlyi állapot eléréséhez vezető lehetőségeket mutatja meg.

Egyensúlyt kell teremtenünk, olyan módon, hogy a régi rendszert teljesen átalakítsa. Ez az átalakulás szelleminek, gondolkodásbelinek kell lennie.

Az újító irányú változást mutató Uránusz harmonikus kapcsolatban áll a lelki életünket mutató Holddal, együtt állva a Szaturnusz bolygóval. A Szaturnusz, a koncentráció bolygója segíti a lelki életünk tudatossá válását. Ennek hiányában az emberek félnek megmutatni érzelmeiket. Minden bolygóállás, csillagjegyben való tartózkodás jó vagy rossz kimenetele függ az emberek tudatosságra való ébredésétől. Ha sok ember szeretné érzelmeit egy meghatározott cél érdekében mozgósítani, akkor nagy változások kezdődhetnek el a világban. A gyökeres, alapvetően mély változás kifejezője a Plútó, problémák keltésével serkenti a fenti változást.

Az országokat és a világot vezető emberek és a vezetettek között nagy feszültséget mutat a mai évindító asztrológiai állás. Ez elégedetlenséghez, harcokhoz vezethet, ha a vezetők nem figyelnek az emberek változást akaró tömegeire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük