Az Oroszlán hava

Július 22.-től a Napot a szilárd, tüzes Oroszlán jegyén látjuk áthaladni, a legforróbb nyarat élvezzük. Uralomban van a Nap. Beragyogja az aranyló búzatáblákat és az érett gyümölcsöktől roskadozó fákat.

A harmonikus Oroszlán-szülött határozott, öntudatos, magabiztos, nagyvonalú, jószívű, segítőkész. Olyan uralkodó alkat, akit szeretnek az alattvalói, mert mindenkinek megadja a tiszteletet, nyílt és őszinte, derűs, vállalkozó szellemű, kreatív és becsületes.

A diszharmonikus Oroszlán hatalmi mániás zsarnok, aki önmagán kívül senkit sem tisztel, és feltétlen engedelmességet követel másoktól. Mindenáron központi figura akar lenni, ha ez nem sikerül, akkor dühbe gurul. Ellenkező esetben rendkívül lusta, tunya lehet, aki másokat ugráltat. Szívbajra, érrendszeri betegségekre, agyvérzésre és gerincproblémákra hajlamos. Egy Oroszlánból, még harmonikus esetben is árad a felsőbbrendűség valamilyen formája, ebből a természetéből adódik az emberek között lévő hierarchia teljes elfogadása, aminek csúcsán természetesen ő áll. Néha tündökölni akarnak, de mindig életerőt sugároznak.

A hatalmi harcokhoz nagyon ért egy Oroszlán. Ezzel az eszközzel gyakran él is diszharmonikus állásban, viszont a harmonikusban becstelennek ítéli ezt a módszert, mert a lovagiasság, az etikus magatartás alapeleme ennek a jegynek.

Az Oroszlán feladata a belőle természetes módon áradó életenergia adása, ami nagylelkűségben, segítőkészségben nyilvánulhat meg. A büszkeség, magasabbrendűség érzésének a megszelídítése embertársai segítése és saját egészségének megőrzése érdekében.

Lényegi jelentése: az egyéniség megszilárdítója, a központból sugárzó.

Nyári megszilárdító, fix, tüzes, ösztönös, sugárzó, pozitív, kifelé ható, érzelmeket, indulatokat kifejező.

Az Oroszlán testrészei: a szív és gerinc.

Havi lehetőségek

2018. 07. 22. 22 óra 47 perckor a Nap az Oroszlán jegybe lép. A belépés pillanatában a Nap szemben áll a Mars bolygóval, amely a lázadó, különc Vízöntő jegyben áll. Ennek a szembenállásnak mindkét égiteste (Nap, Mars) egyaránt feszült helyzetben áll a Vízöntő jegy kiegészítő bolygójával, az Uránusszal. 

Uránusz megjelenése lökésszerű, váratlan, kiszámíthatatlan dolgok elindulását jelenti. Impulzívan robbanásszerű, égbeemelő óriási elektromos töltés. Fő jellemzője az anyag, a sűrűség fellazítása, a megszokottal való szakítás. Jó kozmikus állapotban az általa jelölteknek eredetiséget, nagymértékű intuíciót, találékonyságot, zsenialitást mutat; rossz állapotban csavargást, értelmetlen lázadást, perverzióra való hajlamot jelenthet. Uránuszhoz tartozik az elektromos áram, az Urán elem radioaktivitása, a hirtelen ráeszmélés, és a megvilágosodás élménye.

A jelen pillanatban egy nagy változás iránti igény van a világban, melynek lényege: a mostani világvezetés módja igazodjon az igényekhez.  Ezt a változást a világ vezetői nem akarják, ezért sok konfliktus alapja lesz az új világrend kialakítása. A változó világ új filozófiát igényel, mely a Vízöntő szemléletének az alapja. Ez az egyenrangúság, mellérendelt életmód, a csapatszellem. Ebben a szemléletben nincs helye a hierarchiának, csak a konstruktív együttműködésnek. A felgyorsult változtatási igény alatt az események áradatával kell szembesülni. A sok döntési helyzet miatt nincs idő megvitatni a különféle elképzeléseket, ezért terjed a központi irányítás szüksége. Ez viszont csak átmeneti jellegű lehet!!! 

A Napnak, a vezetőnek kedvesnek, jóindulatúnak, a nép érdekét szem előtt tartónak kell lennie. A fenti vízöntői szemléletnek, életmódnak a családok hétköznapjait is át kell hatnia. A bezártságot a nyitottsággal kell felváltani! Kinyílni a szomszédok felé, a többi emberek felé alapvető létszükséglet lesz a következő időszakban.

A szépséget, harmóniát kifejező Vénusz a racionalitást kifejező Szűz jegyében állva nem érzi jól magát. A vele szembenálló Halak Neptunusz, mely a feltétlen elfogadás kifejezője szeretné, ha az ésszerűség, hasznosság, gazdaságosság kiegészülne a másik ember elfogadásával, akkor is, ha nem olyan hasznos. Ideje van a gazdaságosság nyomulásának véget vetni!

Ideje van a boldogság állam létrehozásának!

Bhutan „A világ többi országában használatos GDP-mérőszám helyett megalkotta a bruttó nemzeti boldogság kifejezést. Ez négy pilléren nyugszik: fenntartható fejlődés, környezetvédelem, a kultúra megőrzése és felelős kormányzás. A fejlesztési projekteket, új törvényeket a Bruttó Nemzeti Boldogság Bizottsága hagyja jóvá. Ha úgy ítélik meg, hogy azok felborítják a vallási értékek, környezetvédelem, család, stb. egyensúlyát, a fejlesztéseket leállítják, illetve módosítják.”   (origo)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük