Rák ideje – Rákforduló – önmagunk javításának az időszaka

Június 21.-től a felfelé törekvő fény visszafordul és a Nap az évszakkezdő, kardinális, vizes Rák jegyén halad keresztül. Bent vagyunk a nyárban, a termékenység évszakában. Többnyire bőséges öntözéssel növeszti az eső az elvetett búzát, és a többi gabonát. Uralkodik az anyaságot is jelképező Hold, és erőben van a bőséget hozó Jupiter. A magokból viruló növényzet fejlődik. A csobogó folyócska fontoskodva (Rák tulajdonság) tör utat magának a tenger felé, és megtölti a part menti üregeket az éltető vízzel, táplálja a földet, mint egy jó anya.

A harmonikus Rák szülött másokkal együtt érző, mély lelki, érzelmi életet él, gazdag képzeletvilággal rendelkezik. Kifejezetten romantikus hajlamúak, különösen a Rák aszcendesűek. Otthonszerető, családszerető, házias, ezért szívesen gondoskodik másokról. Érdeklődése van az érzékek feletti jelenségek iránt, ami gyakran hajlamot, és tehetséget is jelenthet. Lélekre ható, befolyásoló képességgel is rendelkezhet, mert empátiaképessége aktív, kardinális jelleggel bír.

Diszharmonikus Rák szülött túlérzékeny, sértődős, érzelgős, szeszélyes, képzelgő lehet, aki hangulatváltozásaival, kedélyhullámzásaival, amik nincsenek összhangban a külső eseményekkel, megterhelheti a környezetét. Hajlamos lehet érzelmi téren magát másokra ráerőszakolni, érzelmi zsarolás eszközeivel is élhet, uralkodhat. Ebből adódóan emésztési zavarokra lehet hajlamos. A Rák havában születettek önkifejezése és kreatív megnyilvánulása az otthonteremtésben nyilvánul meg. Érzelmi biztonságot akarnak, és fontos számukra a szeretet-teli légkör.

A Rák feladata érzelmi életének kordában tartása, a gondoskodás férfi esetén is, ami pedagógusi, lélekápolói segítő munkában nyilvánulhat meg a legjobban.

Lényegi jelentése: a visszaforduló, az érzelmes, tápláló, gondozó, az együtt érző.

Nyári évszakindító, kardinális, víz, ösztönös, negatív, befogadó, érzelmi.

A Rák testrészei: gyomor, hasnyálmirigy, női nemi szervek.

 

Havi lehetőségek

2018. 06. 21-én 11 óra 53 perckor lép a Nap a Rák jegyébe. Ez az évkör csúcsa, a Nap kiteljesedése, mert közel vagyunk az év leghosszabb nappali időszakához.

Csillagászati tekintetben ekkor indul a nyár. Ezen a napon járja be égboltunkon a Nap (a mi földi szemszögünkből legalábbis) a leghosszabb utat, így tehát június 21-én a leghosszabb a nappal.

Hagyományok, mítoszok
Az éjszaka ennek megfelelően a legrövidebb, minderre pedig számtalan érdekes mítoszt és legendát sikerült felépítenünk az elmúlt évezredek során. Szinte minden pogány kultúrában az a hiedelem élt, hogy a világ a sötétség és a fényesség örök küzdelmének színtere. Ennek a harcnak a győztes pillanata a nyárforduló. Az ünneplők a tűzgyújtással nem csak a nap melegét és fényét idézték fel, hanem az ártó szellemeket is távol akarták tartani ilyenkor maguktól. A keresztény felfogásba is beletartozott a fény és a sötétség küzdelméről szóló tanítás, ezért végül ezt a napot Keresztelő Szent János napjává tette, aki „égő és világító fáklya volt” a hagyomány szerint. A magyar nyelvben Szentivánéj néven rögzült a nyáreleji ünnep, melynek oka, hogy az Iván név a Jánosból alakult át: Joann-Jovan-Ivan, így lett ez a nap Szent Iván napja.

 

2018. 06. 21-én 11 óra 53 perckor a felkelő csillagjegy a Szűz, ezért az egy hónapi időszak alatt érdemes a dolgainkat gondosan, rendezetten, előrelátóan végezni. A Szűz jegy uralkodó bolygója, a Merkúr a Nap mellett a Rák jegyében áll, ezért a gondoskodás, érzelmi élet legyen a központban. A Merkúrnak a Jupiterrel és a Neptunusszal alkotott harmonikus háromszöge mutatja, hogy az elfogadás, a segítőkészség gyakorlásával életünket megújíthatjuk, gyökeres változást idézhetünk elő egy-egy dicsérettel. simogatással. A meglévő szélsőséges érzelmeket érdemes uralmunk alá vonni. Ebben segítségünkre lehet a Mérleg jegyben álló Hold. Érzelmi egyensúlyunk megtalálása után szellemi erőnkkel kiugorhatunk az általunk kialakított megszokásokból, és új dolgokat indíthatunk el az életünkben. Az érzelmek lecsendesítése után meghallhatjuk a belső vezetőnk irányítását, amire érdemes hallgatni. Sok kapcsolat szakadhat csúnya módon, ha a fenti lehetőségekkel nem élünk.

A Rák ideje nem a tömegrendezvényeknek és fesztiváloknak kedvez, hanem a befelé fordulásnak, önmagunk javításának időszaka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük