A Szűz jegy ideje

Augusztus 23.-tól a Napot az évszakváltó, változó jegyű, földies Szűz jegyén látjuk áthaladni, megyünk a nyárból az őszbe. Itt az aratás, gyümölcsszüret ideje. A termést okos, előre látó munkával elraktározzák a hideg, téli hónapokra. Szorgos munka folyik mindenütt, és a Merkúr uralkodik.

A Merkúr földies jelentése jelenik meg a Szűz jegyben. Itt a Merkúr alapvetően hideg (összehúzódó) és száraz (feszültség terhes) jelentéséhez képest is több száraz, és hideg, tehát földies alapminőség jelenik meg, ami tárgyilagos (érzelemmentes) racionalitásként van jelen a Szűz jegyében. Mint minden változó jegynek, a Szűz számára is nehéz – ha belső félelem gyötri- a belső egyensúly megtalálása, ami a semleges racionalitásként jelentkezik. Ilyenkor gyakran nem tud dönteni, mert a tökéleteset szeretné elérni. Ilyen valójában nem létezik a földön, mert minden dolog csírájában hordja önnön ellentétét.

Harmonikus állásban semlegesen, érzelemmentesen elemez, rendszerez, objektíven, kívülről nézi a világ dolgait, eseményeit, jelenségeit. Kitűnő jegy az irodai munkák, pénzügyi számítások végzésére, tudományos kutatásokhoz kapcsolódó hivatások számára.

A harmonikus Szűz szülött értelmes, rendszerető, aprólékos, aki tökéletesre törekszik, de változó jegy révén alkalmazkodásra is képes. Kitűnő logikai érzéke van, jó megfigyelő, mindennek az okát, az értelmét, hasznát keresi. Szívesen dolgozik, tevékeny, szeret olvasni és írni. Külső és belső tisztaságra törekszik, érdekli őt saját és mások egészsége is. Ésszerű életmóddal képes megelőzni minden betegséget.

A diszharmonikus Szűz szülött kicsinyes, szőrszálhasogató, állandóan hibát keres mindenben, és ha talál, nem késlekedik azt azonnal közölni is. Mindent, mindenben kritizál, bírál, senki és semmi nem elég jó neki. Betegesen, félelem teljesen védi az egészségét, sokszor be is képzeli a betegséget, megteremtve ezzel kialakulásának belső lehetőségét is. Nehezen emészti meg a dolgokat, ami bélműködési zavarokra hajlamosítja.

A Szűz feladata: a rendszerezés, a dolgok megtisztítása, a mindentudás érdekében való tökéletesség elérése, ami azonos a Föld elfogadásával. Eszközük ehhez a megkülönböztető értelem.

Lényegi jelentése: a logikus ésszel való megkülönböztetés, megtisztító, osztályozó, a helyretevő, szétválasztó.

Nyári évszakváltó, változó, labilis, mozgékony, föld, tudatos, ésszerű, negatív, befogadó, logikusan gondolkodó.

A Szűz testrészei: az emésztőszervek, bélrendszer, és a kéz.

 

2018. 08. 23. 5:55 – perckor a Nap a Szűz jegybe lép.

A belépés pillanatában a keleti égbolton még a letűnőben lévő Oroszlán csillagkép utolsó percei láthatóak, de a Szűz jegy már uralja életünk minden részét. A megkülönböztetőképesség, a dolgok szétválasztása, osztályozása a legfontosabb tennivalónk az évnek ebben a szakaszában. Nagyon fontos életünkben a stabilitás, a fix pontok megtalálása, amitől elrugaszkodva elindulhatunk a szellemi életünk felfrissülése, új kihívások, új szellemi élmények befogadása felé.

Nem véletlen az iskolai év kezdete is a szűz idejére esik, hiszen kinyílunk ebben az időszakban az új szellemi benyomások felé.

A 2018-as Szűz időszakra jellemző az értelem, szabad érzelem, kötelesség hármassága, amit egy ún. nagytrigon, megvalósulást segítő fényszög-sorozat mutat. A tudatosságot kifejező Nap, a hirtelen ráeszmélést jelentő Uránusz, a határokat, korlátokat mutató, uralomban lévő Szaturnusz egy szép háromszöget alkot a pillanat horoszkópjában (belenézni az órába). Ez azt mutatja, hogy akkor érhetünk el sikereket életünkben, ha tudatosan hagyjuk a belső sugallatokat, érzeteket érvényesülni egy meghatározott cél érdekében. Az uralomban lévő Szaturnusz a határok, keretek fontosságára hívja fel a figyelmünket. Ez kifejeződhet: országhatárokban, munkaköri területekben, magánszféra és a közügyek szétválasztására stb. Lényeg az elkülönítés, szétválasztás. Ezt a segítő szakmában dolgozó emberek pontosan értik. Ha belépnek a munkahelyre, felveszik az odaillő szerepeket, viszonyokat, ami kissé hűvös és távolságtartó. Ha belépnek az otthonukba, magánemberré válva élhetik az érzelmi életüket.

A Jupiter állása a Skorpió jegyben kifejezi az elnyomott belső életünk iránti figyelem fontosságát. A Neptunusz a Halakban ráirányítja figyelmünket az érzelmi és lelki életünkre. A két bolygó-hasonlat egymással trigonban, megvalósulást segítő kapcsolatban áll. Ez már hosszabb ideje létezik, fontossága elhúzódó, ideje van a belső életünkkel való foglalkozásnak. A fesztiválhangulat, a tömeg és a zaj nem segíti a belső életünkkel való foglalkozást. Aminek ideje van azt meg kell tennünk, mert egy lehetőséget mulasztunk el életünk minőségének javítására. Ha nem tesszük meg, halogatjuk a lelkivilágunkkal való foglalkozást, az élet kényszerít rá, hogy legyen időnk hozzá. Pl.: betegség, baleset.

A kemény, gyökeres változás szükségessége még mindig fennáll, legyen az ország vagy állami szinten, világméretű téren, vagy egyéni szinten. Lényege: harmóniába kerülés.

Ha bármi kilendül egy szélsőség irányába, a másik szélsőség is azonnal megjelenik.

A harmóniába kerülés jele a belső béke, a szélsőségek megszelídülése, a nyugalom. Világméretű szinten a háború ellentéte, a közeledés, az elfogadás, a megértés. Jelenleg a béke folyamatok gátlások alá esnek, de egyéni szinten bármikor képesek lehetünk  önmagunkkal, családunkkal, szomszédainkkal megbékélni. Hatalmas erők szabadulnak ilyenkor fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük