Holdfogyatkozás az Oroszlán jegyében

Régi időkben a holdfogyatkozás a változások előhírnökeként értelmezték. A mai asztrológusok már nem sorscsapások előjeleként tartják számon, hanem régi ügyek lezáródását, elavult, mára már nem alkalmas dolgok elengedéseként értelmezik. Ezzel egy időben új fejlődési szakaszok, új gondolkodásmódok elfogadását, gyakorlati életünkbe való beépítését kell elkezdenünk. Ezt a folyamatot pár hét, pár hónap alatt kell megvalósítanunk, mert a hold egy „gyorsjárású” égitest, ezért a kedvező pillanat gyorsan tova száguld.

Milyen minősége van az időnek a holdfogyatkozás alatt?

A 2019. 01 21.-i holdfogyatkozás teliholdja 6 óra 16 perckor lesz teljes. A fenti változások ideje alatt, mint egy festménynek az alapszíne a fekete szín. A fekete színen minden nagyon látszik, minden apróságot megláthatunk, de el is rejthetünk, ha nem világos, telt színekkel dolgozunk, elkenünk, csúsztatunk, hamisítunk. A pillanat tulajdonsága a Bak jegyhez kötődik, ezért szigorúsággal, beosztó életmóddal, természeti és emberi törvények betartásával, határok, keretek, felségterületek kijelölésével élhetjük meg a legjobban. 

A mostani telihold és holdfogyatkozás alatt a Hold az Oroszlán jegyben, a Nap már a rebellis Vízöntő jegyben áll. Minden telihold alatt nagy feszültségek gerjednek a Nap és a Hold között. A Nap tüzes férfias, a Hold vizes, érzelmes, női hasonlat.

Feszültség jelentkezhet saját lényünk férfias és nőies oldala között, vezetők és beosztottak között, államvezetés és a nép között. ” Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal kéz”.

Az Oroszlán Hold egy nagyon feszült kapcsolatban (90 fok) van a Kos jegyben álló harcias Marssal, ezért kemény harcokra lehet számítani azokon a területeken, ahol bármilyen feszültség, elégedetlenség keletkezett, alakult ki. Ilyen feszültség például az emberek közötti jövedelemkülönbség magas foka. Az igazságtalanságot nehezen tűri a nép, ezért a vezetés dolga az, hogy rendbe tegye azt. Ehhez járul az egyensúlyt, harmóniát, békességet  szerető Vénusz a lehetőségek, igazságot szerető Nyilas jegyben állva. A Vénusz együtt áll azzal a Nyilas Jupiterrel, aki észleli a szeretetlenséget, gyűlöletet, mely kis országunkban eluralkodott. A Vénusz – Jupiter együttállás harmonikus kapcsolatban áll a nagyon erős Marssal, ezért mindenki a maga igazságát,  az egyensúlyt, tűzzel-vassal ki akarja kényszeríteni.

A változást és szabadságot szerető Vízöntő Nap, amely a tudatosság szimbóluma is, nagyon feszült kapcsolatban áll a Vízöntő isteni szimbólumával, a zsenik, forradalmak bolygójával, az Uránusszal. Ez az Uránusz a harcias Kos jegyében állva forradalmakat gerjeszt. Új törvényeket, új kereteket, új lehetőségeket  akar. Nem szeretne, hanem akar és követel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük