Skorpió ideje

 

2021. 10. 23.-án 6óra 52 perkor, Budapestről nézve a Nap belép a Skorpió jegybe.

Mi jellemző erre az időszakra?

A természetben az élet a télre készül fel. A fák elengedik lassan a leveleiket, a magot termő növények elszórják magjukat, amely tél folyamán behúzódik szunnyad, érik, várja a jó időjárást, a megfelelő  körülményeket.

Az egészséget kívánó embereknek is ilyen életmód javasolt. A Skorpió időszakában a befelé fordulás idejét érdemes élni, sokat foglalkozni életünk alakulásával.

A lelki mélységeink és az elrejtett érzelmeink, érzeteink megfigyelésével jó foglalkozni a meglévő szabadidőnkben.

Ez az érés időszaka, melyben a nem kívánatos érzelmeinket, érzeteinket el kell engednünk. Jótékony megújulással jár minden ilyen önmagunkkal való foglalkozás.

Szembesülünk az élet ciklusaival, születés és halál körforgásával. A régi ember nem félt ettől, hanem a természet rendjének tartotta azt.

A Nap Skorpióba való belépésének időszakában a keleti égbolton a Mérleg jegy van felkelőben, tehát a kiegyensúlyozás, egyensúly, harmónia teremtésének az ideje érkezett el.

Ez az alap az elkövetkező egy hónap során. A Skorpió idején a befelé figyelés alatt megláthatjuk azokat a belső tartalmakat, amin változtatnunk kell. Mivel a harmóniateremtés hasonlata: a Vénusz a Nyilas jegyében áll, ezért ehhez tüzet és teret kaphatunk. A Mérleg jegy sajátja a diplomatikus magatartás, mely jegyben az időszak bolygója, a Mars is tartózkodik, ezért célunk lehet minden érzelmi és fizikai szélsőség kerülése, lassú harmóniába terelése. A jelenlegi feszült állások jó megélése a jelenségek MEGFIGYELÉSE, saját reakcióink MEGLÁTÁSA, majd érzelmi, gondolati energiák lassú egyensúlyba hozása.

Lényeges, hogy semmit ne fojtsunk el! Az érzelmek elfojtása csak növeli a belső feszültség gyújtó anyagát.

Az asztrológiai állások közül a nyomás, elnyomás, hatalmi erőszak dominál (Mars-Plútó kvadrát), de a távolabbi célok (Jupiter trigon) kijelölésével, lépésről lépére haladva MEGÚJÍTHATJUK az életünket, ami a 2021-es és 2022-es év feladata. Ez a Vízöntőben lévő Szaturnusz és Jupiter üzenete.

A Szaturnusz a fegyelmezett, célkövető magatartást, a Jupiter a megújuló lehetőségeink meglátását segíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük