A Nap a Vízöntő jegybe lépett

2018. 01. 20.-án 10 órakor a Nap belépett a Vízöntő jegyébe. 

 

A jegybe lépésnek a pillanata (aszcendense) a Kos jegyhez tartozik és uralkodó bolygója a Mars, közel az aszcendenshez állva az időszak meghatározó bolygó-hasonlata. Az egy hónapnyi időszak alapszíne a képzeletbeli festményen: az égő vörös.

A római hadisten nevét viselő bolygó a támadó férfias szellem és a dac, a merész döntések és a gyakran önkényes erény magamutogató módján jelentkezik. A bolygó fényszögeitől függően lehetnek ezek erények, vagy hibák.

Ezoterikus analógiája Szepes Mária szerint:
A férfiúi princípium. Akarat. Szenvedély. Harci és védelmi ösztön. A létért való küzdelem. Fizikai erő. Megszemélyesítője a katona, a hím, és minden olyan foglalatosság, mely vassal, tűzzel és vérrel kapcsolatos.

Erényei: a bátorság, merészség, energia,
Gyengéi: erőszakosság, kegyetlenség, vakmerőség, destrukció, irigység, indulat.

Kemény időszak vár ránk az elkövetkező időszakban, mert a harcias Mars, párjával Vénusszal egymással harmonikus kapcsolatban állva, egymást erősítve terjeszkedik, növekedik. Istenként megszemélyesítve őket, az emberi világban meglévő harmóniából kibillent állapotot közös erővel, tűzzel-vassal kívánják egyensúlyba hozni. A Nyilas Jupiter, amely a jog, igazságosság kiterjedésének a szimbóluma, segítségére van a Vénusznak; együtt áll vele, érdekeik, erényeik egyesülnek.

Lényege: Igazságosság az élet minden területén

Ebben az időszakban zavar és káosz várható az ezt megelőző állapothoz képest. A káosz megjelenése mindig egy új rend kialakulását előzi meg.

 

Mi lesz vajon ez az új rend?

 

A Vízöntő időszakban az emberi együttélésben a mellérendeltség, az egyenrangú csapatszellem a jellemző. A nagy világév változásában is lassan, de biztosan közeledünk a Vízöntő szellemiségéhez. Míg a Halak jegyre az áldozat és elkövető, elnyomó és elnyomott ellentétének szemlélete volt jellemző (Jézus, kapitalizmus), addig a Vízöntőre a tagjaikban egyenrangú hálózatok szervezése, az együttgondolkodás, újítások, találmányok kigondolása a jellemző. Mivel a Vízöntő uralkodó bolygója a Szaturnusz saját jegyében, a Bakban tartózkodik, ezért még kb. két évig lesz nagyon erős jelzése a mi világunkra is. Ez a jelzés és jelentés a keménység, szigorúság, erőink koncentrálása. Minden nehézség, ami velünk történik az erősítésünket szolgálja. A környezeti változások elkerülhetetlenek. Csak közösen összefogva lehetünk úrrá azokon. Mivel a Vízöntő szellemi jegy, ezért szellemiségünkben egy nagy minőségi ugrást kell végrehajtanunk a közös jó jövőnk érdekében. A Vízöntőben nem a csapat egésze irányítja az egyént, hanem az egyének szellemi minőségi változása alkotja meg a jól együttműködő csapatot. A jövő csoportja nem vezérirányítású, hanem olyan egyenrangú kapcsolat, ahol mindenki tudja a helyét és szerepét. Ehhez önbizalom, a csapatszerződés mindenkori betartása szükséges. Nincsenek kivételek, előjogok stb….

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük