Ikrek jegybe lép a Nap

Az Ikrek jegy a mozgásért, kommunikációért, kapcsolatokért felelős Merkúr uralma alatt áll. A Merkúr semleges, ő csak közvetít, nem kötelezi el magát sehova se. A képen is látható az út, amely az emberek közötti összeköttetést szimbolizálja. Látható az írott tekercs, ami az írott kommunikáció egyik formája.

Kettősség

Az Ikrek (nem iker!) szülöttek is kettős természetűek, mint a Halak jegyhez tartozók is. A távol-keleten az Ikrek jegyét pillangóval ábrázolják, ami a képen is látható. A mozgékonyság, kötetlenség, könnyed életvitel jellemző a jól megélt Ikrek jegyű emberre. Nem létezik jó vagy rossz asztrológiai jegy, csak rosszul megélt született tulajdonság létezik. A kettősség az Ikrek jegyben azt jelenti, hogy az egység felbomlik ellentéteire, mint jó és rossz, fény és árnyék. A kettős jegyek, mint az Ikrek és a Halak akkor éli jól az életét, ha képes elfogadni az élet kettős természetét, a jót és a rosszat is egyformán elfogadva az élet egyenrangú részének tekinti. Manapság elterjedt szokás a fény, a tisztaság, a szellemiség felmagasztalása és a sötétség, piszok, anyagban élés jóságának tagadása. Jelenlegi világban többnyire a tagadás állapotában vagyunk. Így a belső békéből kibillentek, féloldalasak vagyunk. Nem véletlenül van két kezünk, két szemünk, két lábunk, kettős belső szerveink, agyunknak van két féltekéje.

Ha csak az egyik oldalunkat használjuk az életünk során, elvész az életünk teljessége. A jobbkezes írást, ami a racionális oldalunkat fejleszti, ki kell egészítenünk a művészetek gyakorlásával, képi ábrázolással, rajzolással, festéssel, zenei élvezetekkel. Az írott regények olvasása alatt képek, képi cselekmények jelennek meg lelki szemeink előtt, aminek hatására aktiválhatjuk a képzeletünket. A képzelet egyensúlyba hozza a többnyire racionális életünk egyoldalúságát.

Olvassunk többet!

Jelenlegi asztrológiai állások:

A még Bika utolsó fokán álló Merkúr együtt áll a Ikrek nulla fokán álló Nappal, ezért a Nap is különösen mozgékonnyá válik.

A vezető szerepben élő emberek akkor teszik jól, ha ezalatt az egy hónap alatt gyakorolják a kommunikáció minden formáját, ami növelni fogja vezetői képességünket. A magyar képesség szóban is benne található a kép szó, ami nem véletlen, mert akinek képzelete előre vetíti a célt és az odavezető utat – látja előre – azt a kisebb-nagyobb változások sem térítik el az eredeti céljától.

A Neptunusz és a Jupiter között egy gátló fényszög van még mindig, amely mutatja jelenlegi idő minőségének állapotát. Ez céltévesztettséget, zavarodottságot jelenthet azoknál az embereknél, akik elvesztették a belső egyensúlyt. A racionális oldalunkat ki kell egészítenünk a megérzésekkel, a teljesítmény iránti vágyat a szív szavával is meg kell támogatnunk. A kép kifejezi az egyensúly szükségességét és módját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük