Asztrológia a kertben – tavaszi vetés – elemek

Mielőtt asztrológiával foglalkoznánk, fontos a növények alapvető szükségleteinek a kielégítése. Ősszel vagy kora tavasszal érett szervestrágya bejuttatása a talaj 25-30 centiméteres rétegébe. Ha lehet, ne forgassuk meg se ősszel, se tavasszal a talajt, csak villával emelgessük fel, hogy lazább legyen, ha agyagosan nehéz földdel van dolgunk! A forgatással csak azt érjük el, hogy a minket segítő mikroorganizmusok életterét tönkretesszük. Alul élnek az oxigénszegényben jól élők, felül az oxigént szerető hasznos baktériumok és gombák. Forgatással a gyommagvak fényhez jutnak és vígan elárasztják a veteményesünket. Amióta nem forgatok, csak fűkaszálékkal takarom télen-nyáron a talajt alig van gyom a veteményesben és a díszkertemben. Gyakran kell kérnem a szomszédtól is takarónak valót, mert nálam pillanatok alatt „megeszi” a talaj a finom „étket”. A felső 5 cm a legértékesebb talaj, mert tele van élettel, színe is sötét a lebomló szerves anyagoktól. Az örökzöld leveleket metszés után összedarálom és visszaadom a saját bokrainak. A vastag mulcs alatt hatalmas élet folyik és vastag, puha termőréteg alakul ki már három év alatt is. A mulcs szivacsként tartja a vizet. Nagy esőzések után cuppog, majd lassan megöntözi az örökzöld gyökerét. Jótékony hatású a vékony mulcs használata is.

Nagyon fontos a növények számára a megfelelő minőségű lágy víz, ezért tartály és hordók használatát mindenképpen javasolom. A csapvíz klóros, mely megöli a hasznos baktériumokat is, a kútvíz nagyon kemény. Alapvető fontosságú a megfelelő talaj hőmérséklet. 5 fok alatt nem érdemes veteményezni. Ne a naptárt nézzük, hanem a talajnedvességet és a hőmérsékletet! Gyakran „elfekszik” ilyenkor a mag és nem csírázik ki. Főleg a petrezselyem hajlamos rá. 

Asztrológia lényege: A világmindenség együttél a naprendszerrel, a naprendszer együttél a földdel. Nem létezik külön fizikai, biológiai élet külön a galaxisokra, külön a földre. A tudósok szerint, élet van a kozmikus térben mindenhol. Ha nem létezik külön törvény a nagy egységekre és a kicsikre, akkor igaz az a feltételezés, hogy ahogyan a nagy egységek mozognak, változnak, úgy mozog és változik a kicsi is. Ha frontátvonulás van, az hat minden élőlényre. Ha zivataros a világ körülöttünk, azt megérzi minden élőlény. A kozmikus történések közvetlenül hatnak ránk a „gondolat sebességénél” is gyorsabban, mert a történés INFORMÁCIÓJA hat ránk. A homeopátia is információs módon gyógyít, a „kutyaharapást szőrivel” elv alapján.

Az asztrológia sok tízezeréves gyakorlati tapasztalat terméke, amit őseink felhasználtak a mindennapokban is. Főleg a Nap és a Hold ciklusai, forgása hat látható módon minden élőlényre, élettelenek gondolt ásványokra is. Grandpierre Attila csillagász és másként gondolkodó a Nap tevékenységében is élettevékenységet fedezett fel. Minden élőlény együttmozog, együttérzékel a szűkebb-távolibb környezetével. Megfigyelték az emberek, hogy bizonyos égitestnek a tulajdonsága egy emberi tulajdonságcsoporthoz hasonló. Nem tudni miért, de ezek a bolygó-hasonlatok által mutatott tulajdonságok az életben MŰKÖDNEK. Az asztrológia földközpontú tapasztalati tudomány, melynek rendszere van.

A rendszer alapja a négy elem: Tűz, Víz, Levegő, Föld

Föld – alap minden földművelésben

A kerti munkáknál a Föld elemhez a talaj tartozik. A talajban sok élet nyüzsög, a termesztett növényekre jótékony és kártékony vegyesen. Ha egységesen mérgekkel írtjuk a kártékonyt, pusztul a jótékony is. Akkor tesszük jól, ha szaporítjuk a jótékony életet a talajban. Kapható sokféle baktérium és gombatrágya. Én is használom és jó tapasztalatom van benne. A föld elemhez tartozik az összes gyökérzet. Ha gyökérzöldséget vetünk, akkor telihold utáni, csökkenő hold idején vessük el, mert ez a Föld ideje! A trágyázás is hatékonyabb ilyenkor (baktérium, gombatrágya), melyet esővízzel juttatunk a talajba, táplálva a jótékonyok seregét. Földhöz tartozik:  Bak, Bika, Szűz csillagjegy (Nap áll a jegyekben) Ekkor a legjobb a gyökérzöldségeket vetni.

Víz

Levélzöldségek vetése a legjobb a növekvő hold napjaiban, különösen a vizes asztrológiai jegyekben: Rák, Skorpió, Halak.

Levegő

Levegős jegyekben a virágjáért termelt növényeket vetünk, ültetünk: Mérleg, Vízöntő, Ikrek. Növekvő hold ideje az ideális, mert föld feletti szépségért, jóságért tesszük. Legeslegjobb a Mérleg ideje.

Tűz

Az Tűz az élet erejének szimbóluma, ezért a magjáért, gyümölcsért termelt növényeket vetünk vagy ültetünk. Kos és Nyilas idején érdemes gyümölcsfákat ültetni. Tavasszal inkább konténerest. Mindenképpen növekvő hold az ideje ennek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük