Pünkösd – Tűzkereszt

Az évkör ünnepeinek sorában Pünkösdöt szembe szokták állítani egy másik, azt polárisan kiegészítő ünneppel, Vízkereszt ünnepével.

Mi is történt az első Pünkösdkor?

Az Apostolok Cselekedetei szerint (lásd: Ap.Csel. 2.) összegyűltek az apostolok, a férfi és női tanítványok, és elkezdtek közösen imádkozni. Ekkor egy óriási dolog történt velük: a Szentszellem tűzalakban megjelent nekik és beléjük áradt. Művészi alkotásokon, festményeken általában úgy ábrázolják a pünkösdöt, hogy kis lángnyelvek lobognak a tanítványok feje fölött – ezek a lángocskák tulajdonképpen a Szentszellemet jelképezik. Hagyományos egyházi megközelítésben a Pünkösd nem más, mint a Szentszellem kiáradása a tanítványokra, az az esemény, amikor az apostolok befogadják a Szentszellemet.

Miért is ábrázolják tüzes lángokkal a pünkösdi eseményt a képeken? Azért, mert e jeles ünnepnap másik neve: Tűzkereszt. 

A pünkösdi esemény megtörténte azonban hatalmas változást jelentett az Apostolok számára, ugyanis azt a krisztusi szereteterőt, amit addig magukon kívül éreztek, azt most megérezték magukon belül, a szívükben is! Azáltal, hogy befogadták a Szentszellem erejét, azáltal, hogy átestek a tűzkeresztségen, az addig kívülről feléjük áradó krisztusi szereteterőt megérezték saját szívükben, saját belső világukban. (napfényes.hu)

2019. június 9.-i csillagállások

Tűzkereszt – pünkösd napján a csillagállások érdekesen alakulnak: a belső befogadó nőiességünket szimbolizáló Hold szemben áll a jézusi szeretetet is megjelenítő Neptunusz bolygóval. Ugyanakkor a vezetőt, uralkodót jelentő Nap szemben áll a bőséget, szabadságot szimbolizáló Jupiterrel.

Ez a csillagállás változó jegyek között létrejött kereszt, melyben mind a négy elem (tűz, víz levegő, föld) megtalálhatóak. Ennek egyik lehetséges jelentése: a dolgok, események változásának a kezdete, melyek az összes létező formában megjelennek majd. Változásban van a világ, ezért az emberek legfontosabb feladata a jó irányú változások mellé állás. Egyik legfontosabbnak értékelem az élet védelmét és támogatását, amely kiterjed a földön létező összes élőlényre és annak környezetére is.

A pillanatnyi idő minősége (csillagállás) azt mutatja, hogy a Neptunusz által szimbolizált szeretet zárlatot kap a bőséget és méltóságot jelentő Jupitertől. Zárlatos a Neptunusz kapcsolata a hatalommal rendelkezőkkel is.

Óriási szeretethiányos állapot van!

 

Ezt a helyzetet annak feloldására irányuló akarat ereje képes csak megváltoztatni (Mars- Neptunusz trigon). A gátak feloldásával óriási jótékony energia áramlik majd a Földanyánk és az élet támogatása felé.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük